Porsche официално представи поставилия рекорд на Нюрбургринг Cayenne. Най-бързата версия

...
Porsche официално представи поставилия рекорд на Нюрбургринг Cayenne. Най-бързата версия
Коментари Харесай

Porsche представи най-бързия Cayenne

Porsche публично показа поставилия връх на Нюрбургринг Cayenne. Най-бързата версия на купеобразния SUV носи името Turbo GT и разполага с 631 конски сили и 849 нютон метра. Те са генерирани от 4.0-литровия бензинов мотор, който можем да намерим и в общоприетото Turbo на Cayenne. Трансмисията е автоматизирана с осем скорости, като тя също е получила някои промени за по-добра и по-бърза промяна на предавките. Благодарение на новостите, Cayenne Turbo GT съумява да измине 402 метра за 11.6 секунди, а ускорението до 100км/ч лишава малко над 3 секунди. Максималната скорост е 299 километра в час.



Освен увеличената мощ, Cayenne Turbo GT може да се похвали още с променено окачване, което е със 17 милиметра по-ниско от това на общоприетия Cayenne Turbo Coupe, като също по този начин е по-твърдо с до 15%. Джантите са с величина от 22 цола, като са обути в особено направени Pirelli P Zero Corsа, зад които можем да открием и керамични спирачки с величина от 440 милиметра начело и 410 милиметра в задната част. Промени има и по изпускателната система, която приключва с титаниеви накрайници.



В интериора можем да открием огромна доза алкантара с контрастни шефове, а най-голямата смяна е в задната част, където откриваме две самостоятелни места с сходни на предните седалки. Очаква се моделът да влезе в продажба от началото на идната година, а цените ще стартират от към 150 хиляди евро.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР