Пороен дъжд наводни Бургас. Мощната буря връхлетя града около 15.00

...
Пороен дъжд наводни Бургас. Мощната буря връхлетя града около 15.00
Коментари Харесай

Потоп в Бургас, наводнени улици и къщи

Пороен дъжд наводни Бургас. Мощната стихия връхлетя града към 15.00 ч. Силният вятър изпочупи клони и събори дървета. Екипи на пожарната разчистват най-невралгичните сектори.

В обществените мрежи бяха оповестени десетки фотоси на закъсали коли и наводнени улици. Службите не оповестяват за тежки произшествия или потърпевши хора. След дъжда са регистрирани няколко леки произшествия.

Микробус аварира в единствената подземната улица в центъра на Бургас, която беше наводнена. Шофьорът остана блокиран в транспортното средство повече от час, преди да бъде изтеглен с тежка техника. Улицата остава затворена и все още.

Десетки коли аварираха на паркинга пред огромен хипермаркет в ж.к. „ Славейков ". Новият обход, които трябваше да изведе директния трафик от Бургас и да обслужва индустриалните бази в Северната промишлена зона на града, също се оказа наводнен.

Дъждът сътвори и съществени проблеми в Средец. Пороят наводни централните улици на града и краткотрайно блокира част от селищата в общината. В най-тежко потърпевшите места към този момент е изпратена техника. Отводняват се дворове и наводнени къщи.

Градушка пък удари елементи от Карнобатско. За благополучие, ледените парчета не са били огромни. Няма вреди върху земеделската продукция. В региона се чакат нови превалявания, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология п. Ще вали и гърми цяла нощ, а за на следващия ден е в действие сигнален жълт код за рисково време.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР