Пореден удар на Narod.bg – стана ясно името на топ

...
Пореден удар на Narod.bg – стана ясно името на топ
Коментари Харесай

Удар на Narod.bg: Марек Слачик е чехът, натискащ за сделка с „Булсатком” при щета €30 милиона

Пореден удар на Narod.bg – стана ясно името на топ мениджъра в чешката компания PPFGroup, притежател на bTV и „ Йеттел ”, който натиска за договорка по закупуването на „ Булсатком ” – най-големия снабдител на телевизия в България.

Наш източник от бизнессредите бе безапелационен, че за такава договорка лобира Марек Слачик, изпълнителен шеф на телекомуникационния, медиен и софтуерен бизнес на PPF Telecom Group за Централна и Източна Европа.

Проблемът е, че „ Булсатком ” неотдавна стана благосъстоятелност на Спас Русев, като 127-те милиона евро за придобиването предприемачът от Перник взел от притежателя на „ Виваком ” – сръбския милиардер Драган Шолак.
 Марек Слачик е изпълнителен шеф на PPF Telecom Group за Централна и Източна Европа
Привидната цел, която преследва висшият управител Марек Слачик е „ Йеттел ” да стане изравни с съперниците А1 и „ Виваком ”, защото все още някогашният „ Теленор ” е единственият мобилен оператор, който не дава телевизия.

Цената на това равнене, обаче, ще е над 30 милиона евро вреда за компанията-майка PPF Group. Въпреки това за такава договорка интензивно лобирала и Михаела Калайджиева, близначка на Гергана Паси. Михаела е в пиар екипа на „ Йеттел ”. За нея се приказва, че е има близки връзки с биг боса Марек Слачик.

Реклама

Схемата, в която са набъркани Спас Русев, Драган Шолак, Михаела Калайджиева и чехът е по този начин замислена, че да бъде ощетен притежателят на мобилния оператор и bTV –фондът PPF Group на трагично починалия милиардер Петр Келнер, ръководен в този момент от вдовицата му Рената, твърди осведоменият със схемата пред Narod.bg.

Според източника ни PPF имал засилен интерес към закупуването на тв доставчика „ Булсатком ” още преди договорката на Спас Русев, само че до  договорка не се стигнало. Сега обстановката се сглобява по този начин, че чехите въпреки всичко да изискат да купят „ Булсатком ”, само че от новия „ притежател ” Спас Русев и надничащия зад него сърбин Шолак.
 Близначката на Гергана Паси – Михаела, има какво да опише по тематиката
Говори се, че въпросните над 30 милиона евро, с които ще нарастне тв доставчикът, ще бъдат поделени сред Михаела Калайджиева, Марек Слачик, Спас Русев и Драган Шолак.

PPF Group оперира в 25 страни, като влага в голям брой браншове, в това число финансови услуги, телекомуникации, медии, биотехнологии, недвижими парцели и инженеринг.

Обхватът на PPF Group се простира от Европа до Северна Америка и цяла Азия. Групата има активи на стойност 40,3 милиарда евро и има 80 000 чиновници в международен мащаб (30 юни 2021 г.).
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР