Поповско училище бе домакин на демонстративно пожаро-техническо занятие. Поводът е

...
Поповско училище бе домакин на демонстративно пожаро-техническо занятие. Поводът е
Коментари Харесай

При учение спасяваха ученици от горящо общежитие

Поповско учебно заведение бе хазаин на демонстративно пожаро-техническо занимание. Поводът е Международният ден на доброволеца - 5 декември, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище.

Служители на районен съд "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", представители на доброволческото съдружие "Антола " към община Попово и възпитаници са взели участие в учението. Разиграни са били дейности по изтегляне на възпитаници от общежитието на гимназията, "задимено при пожар в една от стаите му ", и следващо очистване на огъня.

Евакуацията на учениците е осъществена от шестима доброволци от формированието към община Попово. След извеждането на децата на безвредно разстояние от мястото на случая, пожарникарите от дежурния екип се заемат с локализирането и ликвидирането на хипотетичния пожар.

Инициативата цели да се даде израз на признателността и уважението на обществото към труда на доброволците в помощ на експертите, както и да разпространява тяхната активност. Проявата бе и част от редовно реализираната от чиновниците на пожарната превантивна активност за придобиване от учениците в региона на познания и умения за съответни и навременни реакции при произшествия, спешни обстановки и естествени бедствия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР