Понякога стесняването на кръвоносните съдове служи за намаляване на загубата

...
Понякога стесняването на кръвоносните съдове служи за намаляване на загубата
Коментари Харесай

Вижте кои продукти стесняват кръвоносните съдове

Понякога стесняването на кръвоносните съдове служи за понижаване на загубата на топлота от тялото, нормализиране на кръвното налягане, доставка на О2 и хранителни субстанции до избрани органи и попречване на загуба на кръв или течност. В същото време храната, която ядем, може да свие кръвоносните ни съдове, а това може да докара до високо кръвно налягане и главоболие.
Ето кои са тези храни, които свиват кръвоносните съдове, написа турският вестник Sabah:

Корен от сладник
Сладникът (сладък корен, женско биле) е известната средиземноморска билка. Някои хора избират да го употребяват за лекуване на здравословни проблеми като кашлица, киселини, болки в гърлото. Коренът от сладник съдържа глициризинова киселина, съединяване, което улавя натрия в тялото. Въпреки че тази билка лекува доста болести, ежедневната й консумация в продължение на няколко седмици може да докара до развиване на хипертония.

Кофеин
Замисляли ли сте се за какво чай или кафе от време на време облекчават главоболието? По време на пристъпите на мигрена кръвоносните съдове се уголемяват и пълнят с кръв, което предизвика реакция на болежка. Кофеиновата напитка свива кръвоносните съдове, отстрани непотребната кръв и облекчава болката.

Продукти, съдържащи трансмазнини
Мазнините в сладкишите, кифличките, пуканките в микровълновата печка, маргарина, бисквитките и бонбони покачват неприятния холестерол и запушват артериите. Мазните меса също могат да покачат равнищата на холестерола.

Храни с високо наличие на сол
Изследванията демонстрират, че натрият покачва кръвното налягане. Когато приемате доста натрий, тялото ви задържа вода, което усилва размера на кръвта. В резултат на това кръвното налягане се покачва. Прилагайки напън върху стените на артериите, той може да повреди кръвоносните съдове. Лесен метод за понижаване на солта е намаляването на модифицираните храни. Но в случай че не можете да избегнете тези храни, можете да изберете храни, които съдържат по-малко натрий.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР