Шокиращо разкритие: Гъби могат да унищожат човечеството Професорът по молекулярна

...
Шокиращо разкритие: Гъби могат да унищожат човечеството Професорът по молекулярна
Коментари Харесай

Шокиращо разкритие: Гъби могат да унищожат човечеството

Шокиращо разобличаване: Гъби могат да унищожат човечеството Професорът по молекулярна микробиология, имунология и инфекциозни заболявания Артуро Касадевал сподели, че сюжетът на сериала Last of Us не е фикция. И с течение на времето на планетата може да се появят гъби, които ще могат да унищожат човечеството.

Шокиращо разобличаване: Гъби могат да унищожат човечеството

Сюжетът на сериала Last of Us

Пост-апокалиптичният сериал с Педро Паскал и Бела Рамзи в основните функции възхити публиката.

Шокиращо разобличаване: Гъби могат да унищожат човечеството 26.06.24 00:30 Фрапиращо разобличаване: Най-старото заравяне в света не е дело на човешки тип! 26.06.24 00:01 Откриха първото в света животно, което не се нуждае от О2, с цел да живее! 25.06.24 23:30 Диетата 5:2 – чудото, лекуващо диабет 25.06.24 23:00 7 зеленчука за бързо унищожаване на коремните мазнини 25.06.24 22:40

Той демонстрира какво може да се случи с човечеството, в случай че солидна гъбична зараза опустоши Земята. Заразените с вируса на гъбата кордицепс се трансформират в сходни на зомбита същества. А ухапванията и спорите заразяват хората и ги трансформират в чудовища.

Някои хора имат антитела или имунитет против гъбичките и могат да спасят човечеството.

Тези, които имат задоволително шанс да оцелеят, основават затворени комуни, където се пробват да се защитят от епидемията и да оцелеят. А момичето, за което беше открито, че е ваксинирано, би трябвало да бъде отведено в лабораторията, с цел да се сътвори противогъбично лекарство.

Какво сподели ученият

Професор Касадевал, 67, който е написал повече от 1000 научни публикации и сега е откривател в Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health в Балтимор, сподели, че гъбата е „ действителна опасност “ за човечеството.

В новата си книга „ Ами в случай че гъбите завоюват? “ професор акцентира доста „ действителната опция “ за пандемия, породена от гъбички.

Той отбелязва, че сюжетът, изобразен в сериала, в този момент е неосъществим: „ В момента не знаем за нито една гъба, която може да трансформира човек в зомби. “

Той обаче не изключва, че такива гъби могат да се появят в бъдеще, като една от аргументите за това е внезапната смяна на климата на планетата.

„ Не се колебая, че с течение на времето ще забележим нови рискови гъбични патогени. Всъщност към този момент виждаме това да се случва. Повишаващите се температури засягат всичко в нашата среда. Има от ден на ден доказателства, че някои гъби могат да причинят нови болести, които ще навредят доста по-голям брой хора “, споделя микробиологът.

Той означи, че в случай че гъбичките се приспособяват към по-високи температури, това ще „ унищожи отбраната ни “ и ще има повече „ свързани с гъбички болести “.

Професор Касадевал сподели, че към този момент има доказателства за гъбична разновидност. През 2007 година гъбата Candida auris беше открита в ухото на човек в Япония, която по-късно се популяризира в Южна Америка, Африка и Индия. До 2007 година този тип гъбички не са били познати на медицината.

„ Така че имаме някои медицински мистерии. Имаме организъм, за който медицината не знаеше нищо. Едно от нещата, които предположихме, е, че това може да е първата гъба, която е преодоляла топлинните бариери. “ – добави ученият.

Той означи, че множеството гъби не могат да оцелеят при температури над 37 градуса и човечеството в никакъв случай не е било изправено пред гъбична пандемия. Други типове обаче са потърпевши от това и хората може да станат идната жертва.

„ Човечеството няма опит в оправянето с гъбична пандемия, само че други типове го вършат. Земноводните са унищожени от гъбички, които са се популяризирали на всички континенти. Така че, в случай че една гъба може да направи това с земноводните, които съществуват от милиони години и Имаме добра имунна система като нашата, надменно е да мислим, че нещо сходно не може да ни се случи. Имаме голямо сляпо леке, когато става въпрос за заболявания и отрови, които гъбите могат да придвижват “, заключи Касадевал.

 

Източник: Daily Star /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР