В ЦУ на НЗОК са постъпили жалби и сигнали от

...
В ЦУ на НЗОК са постъпили жалби и сигнали от
Коментари Харесай

Санкции за отчетени неизвършени дейности наложи НЗОК по сигнали на потребители на еЗдраве

В Централно управление на НЗОК са постъпили тъжби и сигнали от здравноосигурени, които, откакто са се срещнали с електронното си здравно досие, са разкрили в него погрешни данни, свързани с регистрирана, само че неизвършена здравна активност от реализатори на здравна и дентална помощ. По сигналите са осъществени инспекции, като са наложени следните наказания: „ финансова наказателна клауза “, „ отчасти преустановяване на контракта “ и възобновяване на безпричинно получени суми. Това оповестяват от пресцентъра на НЗОК.

От там показват, че от старта на услугата за достъп на пациентите до електронното им досие посредством мобилното приложение еЗдраве, която проработи преди два месеца, до сегашния миг в народен мащаб в РЗОК и в офисите на РЗИ са осъществени общо 25 077 сдвоявания. От тях през септември са направени 5658 сдвоявания, а досега през октомври – 1658, регистрират от фонда.

„ Както е известно, всички консуматори на приложението имат опция да задействат приемането на вести, като по този метод навреме са осведомени за нови записи в електронното им пациентско досие - издадена рецепта, направление, подготвен резултат от лабораторно проучване, прегледи и други Това е ефикасна форма на надзор на лечебните заведения и аптеките, договорни сътрудници на НЗОК, в процеса на здравното обслужване и неговото възнаграждение “, означават от Здравната каса и приканват всички здравноосигурени да не престават интензивно да ревизират информацията в пациентските си досиета, защото единствено посредством тяхното подпомагане в тази посока институцията ще може да усъвършенства контрола върху изразходването на публичния запас, да защищити здравната система от злоупотреби и източване на обществени средства.

От НЗОК напомнят и за старта на новата версия на еЗдраве, за която. Тя  дава опция на потребителите, които имат конфигуриран заоблачен електронен автограф на мобилното си устройство, да записват мобилното приложение, без да се постанова сканиране на QR код от десктоп устройство. Потребителите могат да видят подробни указания какво би трябвало да създадат откакто изберат „ Регистрация с заоблачен електронен автограф “ от началния екран на приложението.
Новата версия обезпечава достъп на родителите до данните от персоналните картони на техните деца. Освен това, родителите могат и да редактират информиранията от персоналните картони на децата си.
Версия 3.3.2 надгражда еЗдраве и като прибавя изпращане на известия за събития, които са част от модул „ Дългосрочна грижа “. В тях ще се съдържат елементи за събитието, което следва да бъде изпълнено от потребителите и техните деца.

„ НЗОК се обръща с зов към всички здравноосигурени при разкриване на нередности да алармират за това, с цел да бъдат осъществявани инспекции по подадените сигнали.

НЗОК ежемесечно ще осведоми здравноосигурените лица за трендовете в този развой, статистиката и постигнатите резултати “, показват още от там.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР