Националният младежки комитет на ВМРО сезира прокуратурата заради публичното и

...
Националният младежки комитет на ВМРО сезира прокуратурата заради публичното и
Коментари Харесай

ВМРО даде Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния флаг

Националният юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация сезира прокуратурата поради „ общественото и демонстративно поругаване на българския трибагреник по време на „ София прайд “. От придвижването визират деяние на певицата Мила Роберт. Тя взе участие в концерта на „ София Прайд “, където беше облечена в къса рокля с трибагреника. Малко по-късно я съблече и хвърли на земята. Под тоалета си певицата носеше същия модел рокля с цветовете на ЛГБТИ флага.

Тази нейна постъпка провокира вълна от отрицателни мнения в обществените мрежи.

„ Конкретно, към 19:28 ч. (3:29:25 от живото лъчение във Facebook страницата на мероприятието), тя се появява на сцената, облечена в знамето, след което го съблича и демонстративно го захвърля на земята пред множеството присъстващи и по време онлайн лъчение. Тези дейности не престават към 35 секунди (в диапазона 3:29:50 до 3:30:05 от живото лъчение във Фейсбук) “, изясняват от младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация.

За поругаване на националните знаци е планувано наказване до 2 години затвор и 3000 лева санкция.

„ България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на „ София Прайд “ и промяната на театралния ми костюм целеше да вдъхне убеденост на присъстващите за това, че имат нашата поддръжка и схващане и да притегли вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората. Те са български жители и са обект на всекидневни обиди и закани “, написа в своя позиция в профила си във Facebook Мила Роберт.

Тя споделя още, че хиляди млади и надарени хора емигрират всяка година, тъй като не се усещат в сигурност тук и това е проблем, за който би трябвало да приказваме. Тя показва още, че в случай че обидите и заканите към нея са цената, която би трябвало да заплати за това, че притегля внимание към тази значима за обществото тематика, то е подготвена да я заплати.

„ Нека сме наясно, че има хора, които живеят с обиди и закани всеки ден. Нека приказваме по тази причина – за какво в България хомофобията е толкоз публикувана? Защо отхвърляме да приемем „ другите “, които са също толкоз хора, колкото и „ естествените “?, написа още певицата.

„ Аз обичам България, пребивавам и работя тук, макар експанзията. Вярвам, че сме на тази земя, с цел да си прощаваме. Затова желая опрощение от всички, които са били афектирани от моето осъществяване по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на пренебрежение и в случай че мога да върна времето обратно – бих я сгънала прилежно “, приключва Мила Роберт.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР