Депутати от Величие“ няма да бъдат изключвани от парламентарната група

...
Депутати от Величие“ няма да бъдат изключвани от парламентарната група
Коментари Харесай

Разцеплението във „Величие“: Марков контрира Ивелин Михайлов, ще има ли изключени депутати

Депутати от „ Величие “ няма да бъдат изключвани от парламентарната група на партията без доказателства, че са купени. Това съобщи създателят на партия „ Величие “ Николай Марков в YouTube предаването „ Контракоментар “ на Асен Генов. 

Думите му са във връзка изявлението на съоснователя на партията Ивелин Михайлов, че 5-6 души от депутатите на формацията могат да бъдат изключени, тъй като са дали своят вот дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това би довело до раздробяване на парламентарната група.

„ Михайлов е член на партията, по какъв начин да изключва, кой да изключва? “, попита той Марков. Според него няма метод „ елементарен член на партия “ да изключва депутати.

„ Може би го е споделил в някакво прочувствено положение “, допусна той.

По думите му Михайлов няма доказателства, че парламентарната група или хора от нея са купени. Марков персонално го е питал.

„ Ако реакцията му е обоснована, би трябвало да е на съответни обстоятелства, а не кой какво е сънувал нощес. Ако има доказателства, да ги даде. Не може да се приказва по този метод “, сподели още Марков.

„ Той е добродушен човек, безусловно същински и жизнерадостен. Той реагира прочувствено “, изясни той по адрес на Михайлов.

Гласуването с ГЕРБ и Движение за права и свободи било за „ сервизно решение “ – основаването на комисия, която да удостовери правилника за основаване на Народното събрание, и от това не може да се вършат генерални заключения. „ Това е доста обидно за депутатите, за тези, които са ни подкрепили, и за мен като ръководител “, уточни Марков.

На въпрос дали „ Величие “ остава на позицията си, че няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи, Марков отговори: „ Вероятно, дано да забележим по какъв начин ще се развият обстановките “. „ Ние не желаеме да се държим като Има Такъв Народ, които считат, че е привилегия на дребния да ръководи огромните “, съобщи той.

По думите му, от него е търсена поддръжка за ръководител на Народното събрание, като му е било намеквано, че за него ще бъдат пуснати записи. „ Казах на тези, които ми ги показаха, че мога да пожертвам с тези неща и да ги пуснат в случай че желаят, аз ще взема решение, както да направя, тъй като знам кой е индивидът, който ги е търгувал тези неща “, уточни той.
Марков посочи, че има неща, които Михайлов не знае, защото те текат по други осведомителни канали – да вземем за пример в Народното събрание.

Според Марков, медиите преждевременно са оповестили Ивелин Михайлов за идеолог на „ Величие “.

„ Формирането на главните тези (на партията) е направено от мен. Г-н Михайлов, макар моите настоявания да влезе в политиката, той отхвърли. Аз настоявах може би повече от 3-4 седмици преди да стартира предизборната акция. Той отхвърли, сподели, че ще си остане елементарен член и желае да съставлява бизнеса, т.е. той да се занимава с предприемачество. Сподели ми, че той не схваща от политика “, разкри Марков.

Той дефинира „ Величие “ като християндемократическа групировка.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР