Включването на броколи, моркови и чушки в ежедневната ви диета

...
Включването на броколи, моркови и чушки в ежедневната ви диета
Коментари Харесай

Вижте петте зеленчука, които горят коремните мазнини

Включването на броколи, моркови и чушки в ежедневната ви диета може да форсира загубата на тегло и да понижи мазнините по корема, съгласно здравните новинарски платформи Healthline и Eat This Not That. Ето повече информация за изгодите от скъпите зеленчуци.

1. Моркови

Морковите са превъзходен източник на витамин А, каротеноиди и други антиоксиданти, които оказват помощ за понижаване на мазнините, форсират загубата на тегло и оказват помощ за попречване на здравословни проблеми, свързани със затлъстяването.

2. Боб

Изследванията демонстрират, че постоянната консумация на фасул може да понижи риска от затлъстяване, защото те са богати на разтворими фибри, които се борят с възпалението и предотвратяват натрупването на мазнини по корема. Те също по този начин оказват помощ за поддържане на постоянни равнища на кръвната захар, прочут фактор, способствуващ за положения на наднормено тегло.

3. Аспержи

Аспержите са нискокалорични зеленчуци с ниско наличие на мазнини, които са цялостни както с разтворими, по този начин и с неразтворими фибри, спомагащи за по-продължително чувство за задоволеност и понижени леки закуски сред храненията. Подпомага храносмилането и ускорява метаболизма, което е от значително значение за ефикасното изгаряне на мазнините.

Аспержите също са богати на разнообразни минерали, в това число калций, желязо, цинк, магнезий, мед и калий.

4. Чушки

Добавянето на чушки към диетата оказва помощ за понижаване на коремните мазнини.

Чушките са богати на хранителни субстанции и с ниско наличие на калории, усъвършенстват чувството за задоволеност след хранене и оказват помощ за ограничение на преяждането. Съдържанието на фибри и капсаицин /активното вещество на лютите чушки в тях/ способстват за успеваемостта на загубата на тегло и оказват помощ за понижаване на коремните мазнини.

5. Броколи

В тях се съдържа цяла палитра хранителни субстанции. Богати са на витамини, минерали, фибри и антиоксиданти. Те усъвършенстват функционалностите на червата и храносмилателната система. Освен това поддържат здравето на сърцето, поддържат здрава имунната система и забавят процеса на стареене.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР