Понякога се питаме: Защо съм тук? Откъде дойдох? Какво ще

...
Понякога се питаме: Защо съм тук? Откъде дойдох? Какво ще
Коментари Харесай

Прераждането и връщането към минал живот

Понякога се питаме: Защо съм тук? Откъде пристигнах? Какво ще се случи когато умра?

Един от методите да погледнем към тази тема е като изследваме процеса на спане, сънуване и пробуждане. Той доста наподобява на този на умирането, междинното положение и прераждането. Когато спим надълбоко на другите им изглеждаме като че ли сме умрели, а най-после, когато се събудим, естествените ни сили на паметта и менталния надзор още веднъж се възстановяват и нашия сънуван свят ни напуща, оставяйки ни по метода, по който възприемаме света в будно положение. Подобен развой се получава когато умрем, споделят някои. Изпитването на ясната светлина при гибелта може да е сходна на изпитването при дълбокия сън.

Прераждането е вярата, че когато някой почине, той се преражда в друго тяло. Хората имат разнообразни вярвания по отношение на прераждането. Някои считат, че не е наложително да се преродим в човешко тяло. Някои може да са били паяци в предходния си живот, а други - моркови или папагали. Затова се постарайте да сте деликатни към това, което третирате в бъдеще.

Някои монаси медитират в продължение на през целия ден, с цел да могат да доближат положението на висшо самодоволство (нирвана) за да могат да избягат от колелото на прераждането. Според някои вярващи би трябвало да се опитате да сте допустимо най-безгрешни в този живот, с цел да можете да се върнете в човешко тяло в идващия.

С Карма прераждането може да изясни за какво положителните неща се случват на неприятните хора, а неприятните неща - на положителните. Дали е по тази причина, че сме били наградени или осъдени за дейности от минал живот?

За мен е много практично да мисля по този метод, по този начин гибелта не ми наподобява толкоз плашеща.

Как се реализира връщането към минал живот?

Връщането към минал живот може да се реализира посредством техника на хипнотерапия, която може да ви свърже с един или повече предходни живота. Целта на връщането в предходен живот е да бъдеш в позицията на потегляне на странствуване към достигането на скрити мемоари от подсъзнателно равнище. Не става въпрос за мемоари единствено от този живот - съхранени са и такива, които са от предходния ни живот. За да работи лечението, клиентът би трябвало да има вяра във връщането обратно.

Хроничните медицински проблеми, като астма, алергии, мигрена и доста други, могат да дават отговор доста навръх лечението на предишния ни живот. Една от аргументите хората да желаят да се върнат обратно е да се отстрани физическата или прочувствената болежка, а друга - желанието да се понижи страха от гибелта или може би да се изясни повторението на необясними сънища.

Причината да избера да хвърля незадълбочен взор на прераждането и връщането към предходен живот се таи в това, че като дребна страдах от безмерен боязън от гибелта (както и множеството хора). Затова днешната ми тактика е вярата в този метод на живот, което ме кара да се усещам по-уверено и ми дава някакво пояснение.

Когато стила на предишното ни държание се третира с освобождение на блокирани страсти или виновност, предоставяйки ни се опция да изпитаме самопознанието и свободата, можем даже да успеем да станем господари на личната си орис.

Затова - пазете се от кучето ви - то може да е вашата мащеха от предходен живот!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР