Помощник-генералният секретар на ООН по политическите въпроси – американецът Джефри

...
Помощник-генералният секретар на ООН по политическите въпроси – американецът Джефри
Коментари Харесай

Представител на ООН ще посети Северна Корея


Помощник-генералният секретар на Организация на обединените нации по политическите въпроси – американецът Джефри Фелтман, ще направи публично посещаване в Северна Корея, заяви представителят на международната организация Стефан Дюжарик.

Това е първото посещаване на Джефри Фелтман в тази страната откогато пое функционалностите си през 2012 година, се прецизира в известието.

В Пхенян той ще се срещне със севернокорейски ръководители и ще беседва с тях по „ въпроси от съвместен интерес и угриженост “, добави представителят на Организация на обединените нации. Той не можа да каже дали представителят на международната организация ще се срещне със севернокорейския началник Ким Чен Ун.

Той ще се срещне с задгранични дипломати и екип на Организация на обединените нации, ситуиран в Северна Корея с филантропична задача. Джефри Фелтман ще посети няколко обекта, където Организация на обединените нации реализира свои планове, добави Дюжарик и посочи, че визитата му ще протече главно в региона на Пхенян.

Визитата на Фелтман е по покана на Северна Корея, направена по време на Общото заседание на Организация на обединените нации през септември. След Северна Корея Фелтман ще посети Китай, само че представителят на Организация на обединените нации не посочи на кои дати ще стане това. Посещението му в Северна Корея идва шест дни след изстрелването на междуконтинентална балистична ракета от Пхенян, която съгласно севернокорейците може да удари която и да е било точка от континенталната територия на Съединени американски щати. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР