Полша се намира в трудна икономическа и политическа реалност. Инфлацията

...
Полша се намира в трудна икономическа и политическа реалност. Инфлацията
Коментари Харесай

Марек Гала: Полша залага на погрешна карта

Полша се намира в сложна икономическа и политическа действителност. Инфлацията бие всички върхове, а цените на храните, горивата и силата опонират на всякаква логичност. Въпреки тази отчайваща обстановка спомагателните финансови вложения на полското държавно управление отиват в Украйна.
Получаването на 1,3 трилиона $ репарации от Германия значи завършек на всички вътрешни проблеми и увеличение на нейната роля на европейската сцена. Ето от кое място могат да се вземат парите, по тази причина концепцията на Моравецки и Дуда е добра. Планът обаче има дефекти. Това, което полски политици считат, че ще избави Полша, може да стане началото на нейния край.

Германците от дълго време заплатиха репарации на Полша
 
Украинският президент Зеленски и полският министър председател Моравецки: дали зад солидната полска военна, икономическа и филантропична помощ не се крият териториални искания към Западна Украйна?
Почти една четвърт от днешните полски земи се намират в някогашните немски земи, които след Втората международна война бяха трансферирани на Полша като част от решенията на Потсдамската конференция. Въпреки че се назовават " върнатите земи ", те в действителност са немски земи, заселени с немци. На поляците са принадлежали преди 1000 години. Тоест земите на Източна Прусия са трансферирани на Полша точно като репарации.
Затова, без значение от напъните на Моравецки, няма да получим репарации от Германия, даже в случай че се намесят Организация на обединените нации и други страни и интернационалните организации.
Втората неподходяща последица от недалновидната политика на партията " Право и правдивост " може да бъде немското искане за връщане на историческите немски земи.

Ако Полша върне историческите си земи в Западна Украйна
 
жертвите могат да се изплатят. Но когато украинският президент Зеленски види, че Полша отслабва, никакви предходни съглашения за прекачване на Галисия, Лвов и Волиния към този момент няма да имат смисъл. Това поставя кръст на всевъзможни отплата за разноските, които Полша прави в Украйна.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР