Полицията започва от днес засилени проверки за използване на обезопасителни

...
Полицията започва от днес засилени проверки за използване на обезопасителни
Коментари Харесай

Акция на „Пътна полиция“ за предпазни колани и каски

Полицията стартира от през днешния ден засилени инспекции за потребление на предпазни средства по време на пътешестване. Акцията ще се организира по едно и също време във всички страни-членки на Европейски Съюз, оповестяват от БНР.

Основаната цел е водачите водачите и пасажерите да осъзнаят, че неизползването на предпазни средства е причина за увеличение на риска от съществени контузии при произшествия на пътя.

Главен комисар Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “ разясни, че ще се ревизира дали водачите и пасажерите в колите употребяват защитни колани, дали водачите и пасажерите на мотоциклети употребяват защитни каски и дали децата употребяват предпазни системи при превоз.

„ Продължаваме да откриваме случаи на пасажери, които не знаят задължението си да употребяват предпазни колани на задните седалки. Това приказва за очевидно непознаване на законите в страната “, сподели гл. комисар Близнаков.

„ Абсолютно безкомпромисни ще сме към тези родители, които транспортират децата си без да употребяват предпазните системи “, добави той.

Статистиката е стряскаща.

„ За цялата година са открити близо 100 хиляди нарушавания от този вид – за потребление на предпазни системи, каски и колани, от водачи и пасажери. Колкото завишаваме контрола, толкоз и откритите нарушавания се демонстрират “, сподели още Лъчезар Близнаков.

Проверките ще продължат до 10 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР