Полицията в Швеция задържа един човек по подозрение в шпионаж

...
Полицията в Швеция задържа един човек по подозрение в шпионаж
Коментари Харесай

Швеция залови двама шпиони

Полицията в Швеция задържа един човек по съмнение в шпионаж и втори, за който се допуска, че е помагал за осъществяването на хипотетичните закононарушения, съобщава " Ройтерс ".

От шведската работа за сигурност показват, че се смята, че основният обвинен е извършил груба противозаконна разследваща активност против Швеция, както и против друга страна.

Полицията не разкри коя е другата страна, за която се счита, че е била обект на шпионаж.

Двамата обвинени са арестувани в Стокхолм, като техният арест няма връзка с други настоящи следствия, прецизираха органите на реда.

" Швеция не би трябвало да бъде платформа за непознати сили за осъществяване на противозаконни разследващи действия, както против Швеция, по този начин и против други страни ", кподчерта представител на полицията.

Не се прецизира дали обвинените са шведски или задгранични жители, нито се разкрива в интерес на кого се допуска, че са правили шпионска активност.

Няколко къщи са били претърсени като част от полицейската акция през днешния ден, а трети човек е бил разпитан.

Прокуратурата в Швеция удостовери арестите и съобщи, че би трябвало да реши до обяд в петък дали да освободи обвинените, или да изиска непрекъснат арест по отношение на тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР