Украйна е в неизгодно положение в защитата си срещу руските

...
Украйна е в неизгодно положение в защитата си срещу руските
Коментари Харесай

ISW: Украйна е в неизгодно положение срещу руските сили

Украйна е в неизгодно състояние в отбраната си против съветските сили заради рестриктивните мерки за потребление на американски оръжия против цели на територията на Русия, се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), съобщи ДПА.

В публикувания през вчерашния ден отчет на американския мозъчен концерн се показва, че Русия се възползва от тези ограничавания, като прави офанзиви от предпазени зони наоколо до украинската граница. Украинският президент Володимир Зеленски прикани на Киев да бъде позволено да употребява американски оръжия на съветска територия, което сега Съединени американски щати отхвърлят за да се избегне ескалация.

Досегашният метод на Вашингтон мощно лимитира опциите на Украйна да се пази от съветските офанзиви в северната част на Харковска област, се споделя в отчета.

Според Пентагона Съединени американски щати дават оръжията, с цел да може Украйна да освободи окупираните си територии, само че не и за набези против Русия.

Целта на Украйна е да нападна бази в Русия със западни оръжия, с цел да ги унищожи още по-ефективно, в сравнение с със личните си дронове и ракети, които не са толкоз мощни.

От друга страна Русия предизвестява за заплахата от ескалация на войната, в случай че против нея бъдат употребявани оръжия от страни-членки на НАТО, показва Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР