Политологът Светослав Малинов смята, че по-скоро е възможен кабинет с

...
Политологът Светослав Малинов смята, че по-скоро е възможен кабинет с
Коментари Харесай

Политолог изненада с прогноза за кабинет на ПП-ДБ

Политологът Светослав Малинов счита, че по-скоро е вероятен кабинет с втория мандат. „ Нещо, което да се закрепи, виждам единствено по тази формула – равно отдалечени неярки политически фигури с  ясното схващане и от двете страни, че никой не е удовлетворен ”, сподели той пред Нова телевизия.

„ Мисля, че ГЕРБ-СДС ще направи изпитание и ще се обърне към партиите. Това беше декларирано от водача Бойко Борисов. Никога обаче не би трябвало да се доверяваме изцяло на думите му, защото той е показвал, че работи съгласно ситуацията. За мен една такава хартиена коалиция, преповторена като ръководеща, не е добра. Затова бих се съсредоточил върху втория мандат, който стартира да се обрисува като действителна опция ”, безапелационен бе Малинов.
-->
„ Вярно е, че живеем в сюрреалистични времена. Мисля, че ГЕРБ-СДС в действителност не биха рискували да създадат хартиена коалиция. Почти съм сигурен, че ще предложат държавно управление. Трябва да се замислим какво би се случило, в случай че ГЕРБ-СДС поддържа държавно управление на ПП-ДБ. Това държавно управление ще стане пленник на първата политическа мощ ”, разяснява политическият психолог Росен Йорданов.

Друг политолог - Слави Василев - обаче счита, че политическите партии няма да стигнат до консенсус.

Василев насочи вниманието към решението на президента Румен Радев да свика новия парламент на 12 април.

„ Президентът ясно разгласи желанията си да работи по-бързо този път. Свикването на новия парламент по време на Страстната седмица демонстрира, че той ще извърши своята поръчка. Винаги е бил пореден в това отношение ”, сподели политологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР