Политологът Христо Панчугов коментира началото на предизборната кампания у нас

...
Политологът Христо Панчугов коментира началото на предизборната кампания у нас
Коментари Харесай

Политолог обясни защо ГЕРБ-СДС ще размаже ПП-ДБ на изборите: Очакват се тежки удари

Политологът Христо Панчугов разяснява началото на предизборната акция у нас пред Нова нюз.
В рамките на диалога са употребявани данните от социологическото изследване на „ Тренд ”, извършено измежду 1002 респонденти по метода на директно полустандартизирано изявление „ лице в лице ”. Проучването е представително за пълнолетното население на страната и е осъществено в интервала сред 12 и 19 април 2024 година
Панчугов е на мнение, че се чакат тежки удари по време на предизборната акция, защото това към този момент е главен детайл.
Панчугов разяснява данните на „ Тренд ”, съгласно които ГЕРБ-СДС получават 24,9%, ПП-ДБ 15,5%, а Движение за права и свободи 14,4%. Той счита, че разликата сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се дължи на неоправданите упования към ПП-ДБ. Панчугов е на мнение, че от доста време насам ГЕРБ имат систематична поддръжка. Политологът счита, че Движение за права и свободи са успявали и различен път да активизират поддръжката си.
„ Не мисля, че ГЕРБ биха създали коалиция единствено с Движение за права и свободи. Между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би било много сериозна изненада. Начинът, по който се разделиха демонстрира липса на взаимни цели “, уточни Панчугов.
„ Синя България “ е забавен проблем. Те към този момент реализираха действителен триумф в София. Опитват да влязат в диалог за полезности и политики, от което дясното пространство има потребност. Дали това ще им донесе триумф зависи от акцията ”, сподели политологът.
„ Подкрепата, която „ Възраждане ” биха могли да съберат също е основен въпрос за това по какъв начин ще наподобява бъдещият парламент ”, добави той.
„ Ваня Григорова има нюх за посланията, които биха могли да бъдат припознати от левия електорат ”, счита Панчугов.
„ Състоянието на Българска социалистическа партия сега е плодородно за всевъзможни други леви политически субекти ”, добави той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР