Политици и журналисти обвиниха Матео Салвини в расизъм и казаха,

...
Политици и журналисти обвиниха Матео Салвини в расизъм и казаха,
Коментари Харесай

Салвини обиди ромка, обвиниха го в расизъм

Политици и публицисти упрекнаха Матео Салвини в расизъм и споделиха, че е " отвън надзор ", след експлоадирането му против ромка от Милано, написа Euronews.
Лидерът на крайнодясната партия Лига беше предизвикан от изявление с представителката на малцинствата, живееща в лагер северно от Милано, която сподели, че " всички политици заслужават патрон в главата ".

#Salvini: Ma vi par normale che una zingara a Milano dica “A Salvini andrebbe tirata una pallottola in testa ”?
Stai buona, zingaraccia, stai buona, che tra poco arriva la RUSPA. @SkyTG24
— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) August 1, 2019
Салвини отговори със закани, че къщата на дамата ще бъде срината. " Нормално ли е циганка в Милано да споделя: Салвини би трябвало да бъде убит в главата? Кротко, мръсна циганко, добродушно. Булдозерите идват скоро ", написа вицепремиерът.
Употребата на италианската дума " дзингарача " (zingaraccia), която значи " замърсен ром ", беше това, което провокира рецензиите против Салвини.
Заканите против ромката пристигнаха в навечерието на 2 август, когато се уважава паметта на избитите в концентрационните лагери на нацистите роми.
Един от вестниците написа в коментар на редакцията, че думите на вицепремиера са " отвратителни ".
Политикът от Демократическата партия Роберто Джакети сподели, че Салвини очевидно е " отвън надзор " и прикани италианците да стартират да се тревожат за това, преди да е станало прекомерно късно.
Журналистът Корадо Формиджи попита, дали политик, който употребява искрено расистка терминология, би трябвало да бъде допускан до толкоз високи постове.

Roba da matti.
Il problema non è una zingara che minaccia di morte il Ministro dell’Interno, vivendo in un campo Rom abusivo.
Il problema per qualcuno è la parola “#zingaraccia ”.
Io vado avanti, fino al raggiungimento dell’obiettivo: zero campi Rom in Italia. pic.twitter.com/D58glTWcyu
— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) August 1, 2019
Салвини отхвърли да отстъпи и написа, че е " полуда " да не бъде подложена на критика ромката за това, което е споделила, а да подлагат на критика него за израза " мръсна циганка. "
" Продължавам, до момента в който задачата не бъде изпълнена: нула цигански катуни в Италия. ", написа Салвини в Twitter.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР