Политиките на някои европейски държави и институции по отношение на

...
Политиките на някои европейски държави и институции по отношение на
Коментари Харесай

Ердоган: Политиките на някои страни от ЕС спрямо Газа разклащат доверието в европейските ценности

Политиките на някои европейски страни и институции във връзка с рецесията в Газа са причина за разлюляване на доверието в европейските полезности. Това съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган в обръщение по случай Деня на Европа, публикувано от президентската Дирекция по връзките.

По думите на президента „ до момента в който рецесиите, споровете и войните, засягащи Европа и общия ни географски район, остават нерешени, слагането под въпрос на тези полезности ще продължи да се ускорява “.

В посланието си той засегна и политиката на разширение на Европейски Съюз, която по думите му набира скорост, като уточни, че е " извънредно време Турция и Европейски Съюз да подобрят съдействието си във всички области, в това число в договарянията за присъединение, които са в основата на техните връзки ".

„ От жизненоважно значение е Европейски Съюз да води връзките си с нашата страна с почтен и насочен към резултатите метод в границите на правилото за съблюдаване на постигнатите съглашения и да заобикаля политики и полемики, които слагат връзките ни в задънена улица “, акцентира още в посланието си Ердоган.

Той добави, че „ изправена пред прилаганите по отношение на нашата страна изключващи политики, които се отразяват отрицателно и на световната мощност на Европейския съюз, Турция няма да се въздържи да употребява и развива своите стратегически благоприятни условия и качества ".
В същото време той удостовери готовността на своята страна да работи дружно с Европейски Съюз " за една по-просперираща, по-солидарна и по-отворена Европа в бъдеще, в която нашата страна заема полагащото й се място ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР