Смъртта на президента на Иран Eбрахим Раиси ще окаже негативно

...
Смъртта на президента на Иран Eбрахим Раиси ще окаже негативно
Коментари Харесай

ISW: Смъртта на президента на Иран ще окаже негативно влияние върху предаването на властта

Смъртта на президента на Иран Eбрахим Раиси ще окаже отрицателно въздействие върху предаването на властта към висшия водач, означават анализаторите от основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (.

 

" Смъртта на Раиси ще има съществени последствия за прехвърлянето на властта към висшия водач “, се споделя в отчета.

 

Раиси беше считан за един от главните кандидати — дружно със сина на Хаменей, Моджтаба Хаменей — за правоприемник на Али Хаменей като висш водач на Иран. Хаменей назначи Раиси за началник на правосъдната власт през 2019 година и го поддържа на президентските избори през август 2021 година.

 

" Следващите няколко дни може да трансформират непосредствената и дълготрайна динамичност на режима, в това число наследяването на висшия водач. Смъртта на Раиси обаче в последна сметка няма да промени настоящата траектория на режима, която е ориентирана към по-твърда и по-консервативна вътрешна политика, както и по-агресивна районна политика “, обобщават анализаторите от ISW.

 

Президентът на Иран Ебрахим Раиси и министърът на външните работи на страната Хосейн Амир Абдолахян, както и всички останали членове на делегацията, завръщаща се след посещаване в Азербайджан, починаха в злополука с хеликоптер в следобедните часове на неделя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР