Политическият коментар за исканите оставки на министъра на вътрешните работи

...
Политическият коментар за исканите оставки на министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Карадайъ припомни стари грехове на Рашков

Политическият коментар за желаните оставки на министъра на вътрешните работи и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е, че служебният кабинет е непрекъснато в оставка - от указа на президента за назначението му досега, в който си тръгнат. Това разяснява ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание във връзка желаните от ГЕРБ оставки на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и на основния секретар на МВР  - основен комисар Петър Тодоров поради убийството на българския граничен служител на реда.

Когато се избере постоянният кабинет, служебният автоматизирано си потегля. Така че народните представители, които приканват за оставки, по-скоро би трябвало да бъдат призовани от нас да сформират държавно управление, безапелационен бе Карадайъ.
-->
Лидерът на Движение за права и свободи напомни законовото състояние, че „ служебният кабинет се назначава за съответен интервал от време с единствената задача да организира почтени, транспарантни, демократични избори, според разпоредбите, признати в Народно събрание ”. Всички други действия при служебния кабинет са на втори проект. Но това не значи, че служебния министър председател и министрите не би трябвало да си правят работата, акцентира Карадайъ.

Той настоя да си напомним обстановката с мигрантската вълна и положението на границата обратно във времето. „ Не зная до каква степен и по какъв начин се е трансформирала картината през последните два месеца. Трябва да забележим каква е персоналната виновност на който и да било от министрите. Защото, доколкото аз следя, картината не е кой знае какъв брой по-различна от последната една година. Тенденциите са, че се отива към по-лошо “, съобщи Карадайъ.

И акцентира: „ Трябва да забележим на кого са съответните пропуски. Мисля, че в съответния случай малко прекаляваме “.

Лидерът на Движение за права и свободи напомни и държанието на предходния вътрешен министър Бойко Рашков по време на предизборните акции през 2021 година, както и професионалната активност на Министерство на вътрешните работи. „ Ние помним и едни други министри, които като политически лица се месеха в професионалната активност на полицията и я превръщаха в партийна милиция. Може би по тази причина остава усещането, че министърът на вътрешните работи се занимава с професионалната активност на полицията. Не е тъкмо по този начин “, съобщи Карадайъ.

„ Ако министърът на вътрешните работи е излязъл отвън компетенциите си, както един различен министър на вътрешните работи излизаше отвън компетенциите си, може би би трябвало да се прегледа каква е виновността на министъра “, добави той.

И посочи: „ Обратно обаче – министърът не е служител на реда. Не смесвайте с оня, предходния министър, на който очевидно детската му фантазия е била да бъде полицай и видяхме какво направи с милиционерските си разбирания и настройки. ”.

Карадайъ стимулира тезата си с обяснението: „ Министърът има тъкмо избрани и ясни функционалности съгласно закона. Полицията има точни и ясни пълномощия. Това е тежко престъпно действие, по тази причина нарушителите би трябвало да си носят следствията. Но каква виновност има министърът в съответния случай самият аз не съм осведомен “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР