Политическият анализатор Кристиан Шкварек смята, че шансовете за съставяне на

...
Политическият анализатор Кристиан Шкварек смята, че шансовете за съставяне на
Коментари Харесай

Кристиан Шкварек: След още едни избори всеки ще може да се коалира с всеки

Политическият анализатор Кристиан Шкварек счита, че възможностите за сформиране на държавно управление са стигнали най-ниската си точка още откакто не мина първия мандат.

" След това те са еднообразно нулеви, каквито са и в този момент с даването на мандата на Българска социалистическа партия. Много разновидности чуваме през последните месеци, в това число за кабинет вид " Беров ". Нито един от тях не се осъществя. Продължава да се потвърждава тезата, че в политиката постоянно се опира до това, което е най-вероятно и допустимо, а не това, което можем да си представим като структура в най-сложния вид ", разяснява той.

" Ходи се по един доста тъничък бръснач сега. От една страна е нетърпението на хората, че няма кабинет толкоз дълго време. От друга страна е тяхната нетърпимост да се коалират този с този. Но при още едно вървене на избори към този момент едното ще натежи. И нетърпението на хората да се сформира някакъв кабинет, ще натежи над непоносимостта " тези с тези ". Тоест, след идващите избори ще е допустима коалиция " всички с всички ". Според мен видът еврокоалиция става доста мощна и след поръчките, които видяхме от страна на Христо Иванов. Именно поради това Радев не даде мандата на " Демократична България ". Очевидно, че в президентството напоследък върви някакъв план. В последния длъжностен кабинет са единствено хора на Радев. И не е изключено този план да бъде управляван от Атанас Пеканов, който е по този начин да се каже звездата ", приключи Шкварек.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР