Други 4,5 млн. лв. са платени доброволно с корекции в

...
Други 4,5 млн. лв. са платени доброволно с корекции в
Коментари Харесай

Продаващите с наложен платеж през Еконт и Спиди на ревизия в НАП

Други 4,5 млн. лева са платени непринудено с корекции в данъчните заявления в резултат на инспекциите. Това излиза наяве от доклада на Национална агенция за приходите за активността й през предходната година, съобщи " "

През 2023 година Национална агенция за приходите е стартирала 989 проверки на продажбите в интернет и вследствие на завършилите през годината 842 проверки са разкрити в допълнение данъчни и осигурителни отговорности за 22,618 млн. лв.. Други 4,5 млн. лева са платени непринудено с корекции в данъчните заявления в резултат на инспекциите. Това излиза наяве от доклада на Национална агенция за приходите за активността й през предходната година.

Информация кой какви приходи от продажби в интернет е осъществил, приходната организация получава от куриерските компании въз основата на изпратени пощенски колета с натрапен платеж. Именно тези суми Национална агенция за приходите показва в авансово попълнените данъчни заявления. Ако става въпрос за продажба на персонално имущество и движимости, закупени за персонално прилагане, то получените приходи са необлагаеми и би трябвало да бъдат изтрити от електронния данъчен формуляр.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР