Двама души загинаха, а други петима са в неизвестност след

...
Двама души загинаха, а други петима са в неизвестност след
Коментари Харесай

Голяма трагедия на Дунав до Будапеща: Двама загинали и 5-ма в неизвестност след сблъсък на лодка и кораб

Двама души починаха, а други петима са в неопределеност след хипотетичен конфликт сред дребна моторна лодка и круизен транспортен съд по река Дунав северно от Будапеща късно в събота, заяви унгарската полиция, предава Reuters, цитира Българска телеграфна агенция.

Тялото на възрастен мъж е открито покрай мястото, до момента в който това на жена е извадено по-надолу по течението, а звената за реагиране при бедствия към момента търсят петимата изчезнали души, разгласи полицията в неделя.

Говорител на полицията в Будапеща Сома Чеси съобщи, че осем възрастни са били на борда на дребната моторна лодка по време на хипотетичния конфликт. Съобщава се за случая в събота вечерта, откакто полицията беседва с мъж, открит с кървяща рана на главата покрай основния път край реката покрай Вероче, на 55 км северно от Будапеща.

" Полицията беседва с мъжа и от първичната му връзка те направиха заключението, че той евентуално е жертва на някакъв тип случай с лодка “, сподели Csecsi.

Тялото на мъжа е намерено южно от Вероче, до момента в който тялото на дамата е открито по-надолу по течението покрай мост в северните околности на Будапеща, където полицията също е извадила развалената моторна лодка.

" По време на случая в региона се намираше круизен транспортен съд, който беше спрян в град Комаром, където полицията откри, че корабът е развален от едната страна “, съобщи той.

Унгарските държавни медии разгласиха изображения на закотвен 109-метров круизен транспортен съд, разпознат като основания в Швейцария Хайделберг. Засега не е ясно какъв брой души са били на борда или тяхната народност.

Полицията е образувала досъдебно произвеждане против незнаен причинител за определяне на аргументите за случая. Целта на следствието е да се откри дали някой носи наказателна отговорност, сподели Чеси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР