С нарастващата популярност на дистанционната работа все повече и повече

...
С нарастващата популярност на дистанционната работа все повече и повече
Коментари Харесай

Кои са най-добрите градове да работим дистанционно

С възходящата известност на отдалечената работа от ден на ден и повече хора търсят да се възползват от по-добри условия, като пътуват повече или се местят на ново място.

Всъщност, както оповестява WFH Research, 12,7% от американците, заети на цялостно работно време, са работили отдалечено към 2023 година – статистика, която се чака да нарасне до 22% до 2025 година

Имайки поради това, изданието за цифрови номади Freaking Nomads сътвори показател на най-хубавите градове за работа от разстояние, който се базира на критерии, като широколентова и мобилна скорост, прехрана, наем и други разноски, непосредственост до коуъркинг пространства и досегаемост за отдалечени работни визи.

На първо място е Хой Ан, Виетнам, с резултат от 73,94 от 100. Скрито богатство на виетнамското крайбрежие, Хой Ан е класиран на 3-то място за прехрана на живота с резултат от 85,48 от 100 и на 34-то място за досегаемост на визи с 77,78 от 100. Като обект на международното завещание на ЮНЕСКО, античният град е дом на добре непокътнати остарели здания, криволичещи улици, които основават магическа атмосфера. Странният исторически сексапил на Хой Ан ще се хареса на цифровите номади, които желаят да стартират изначало в неповторимо кътче на света.

На второ място е Делхи, Индия, със 73.77. Столицата на Индия се класира на 1-во място за прехрана на живота с 89,03 от 100 и на 34-то място за досегаемост на визи със 77,78. Делхи е динамична комбинация от просвета, в която има по нещо за всеки – от големите си исторически забележителности, като величествената Червена цитадела, до пазари, предлагащи локални занаятчийски артикули и разнообразна храна от цяла Индия.

На трето място е Куала Лумпур, Малайзия, със 72,02 от 100. Столицата на Малайзия се класира на 19-то място за досегаемост на визи с 83,33 и на 21-во място или за прехрана на живота със 76,06. Известен с незабавно разпознаваемия си контур и емблематичните кули близнаци Петронас, Куала Лумпур ще се хареса на цифровите номади, търсещи другарска и ободряваща атмосфера, включваща обичайни монументи и впечатляващи благоприятни условия за  пазаруване.

Да Нанг, Виетнам, е на четвърто място с индексен резултат от 71,32. Оживеният метрополис се класира на 10-то място за прехрана на живота с 80,72 и на 34-то място за досегаемост на визи със 77,84. Да Нанг е известен със своите ослепителни брегови линии и поразителна естествена хубост, със забележителности като Мраморните планини, предоставящи спиращи дъха гледки, на които цифровите номади могат да се насладят.

Челната петица приключва Мумбай, Индия, с резултат 69,81. Финансовият център е на 18-то място за прехрана със 77,21 и на 24-то място за коуъркинг пространства с 61,15. Като най-гъсто обитаем град в Индия, Мумбай е обичан поради обширните си плажове, оживени улични пазари и вкусна кухня, което го утвърждава като съвършения избор за цифрови номади, които желаят да се потопят в друга среда.
 
Десетте най-хубави градове за цифрови номади
 
 Freaking Nomads Freaking Nomads
На шесто място е Буенос Айрес, Аржентина, с резултат 69,40 от 100. Столицата е известна с оживените си квартали и вкусната си храна, както за жителите, по този начин и за туристите. Градът ще се хареса изключително на тези, които търсят място с характерен латиноамерикански привкус.
След него на седмо място е Банкок, Тайланд, с резултат от 68,15. Столицата на Тайланд е дом на богато украсени храмове, възхитителна кухня и деятелен махленски живот. Динамичната атмосфера на Банкок го прави мечтана гореща точка за всеки цифров бродяга, който желае да прегърне богат на завещание град, който неповторимо съчетава модерност и традиция.

Нови условия към работещите от у дома

На осмо място е Санта Круз де Тенерифе, Испания, с показател 68,14. Културният център на Тенерифе може да се похвали с топъл климат и спокойна островна атмосфера, идеални за всеки дигитален бродяга, който желае да се отдаде на субтропическа среда. Санта Круз е изключително незабравим с годишния си карнавал, който демонстрира цветни паради, музика, танци и костюми.

На девето място е Букурещ, Румъния, с резултат 67,99. Артистичен център, столицата на Румъния има с какво да притегли цифровите номади, като комплицираната си и разнообразна архитектура, художествена сцена с някои от най-хубавите галерии, музеи и театри в света и спокойни паркове, идеални за феновете на природата.

Челната десетка приключва Лас Палмас, Испания, с общ показател от 67,89. Разположен на остров Гран Канария, Лас Палмас може да се похвали с оживени плажове, топло време и зашеметяващи културни забележителности, като да вземем за пример историческия квартал Вегета, което го прави идеалното място за някой, който се желае да се потопи в нова среда, до момента в който работи.
 istock istock
„ Въпреки че първоначално може да наподобява обезсърчително, животът като цифров номадски метод на живот дава на хората свободата да проправят своите лични пътища и да обогатят живота си с култури, които другояче не биха изпитали “, разяснява данните Ирен Уанг, съосновател на Freaking Nomads.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР