Първата българка, красила корицата на американския Плейбой“ Соня Васи, спря

...
Първата българка, красила корицата на американския Плейбой“ Соня Васи, спря
Коментари Харесай

Соня Васи: Никой не ни учи като жени как да минем през менопаузата

Първата българка, красила корицата на американския „ Плейбой “ Соня Васи, спря алкохола. Взима това решение преди 4 години. „ Аз в никакъв случай не съм била по чашката, най-вече вино за наздраве, само че преди 4 години по този начин след един рожден ден си споделих, че спирам и от този момент не съм близвала.

Първо почнах с един месец, мина януари, февруари, по този начин 12 месеца и внезапно забравих за алкохола. Промених се доста, спря да ме боли глава, стомах. И по този начин към този момент 4 години, в никакъв случай не съм се чувствала толкоз добре.

И най-важното, имаше едни 5 кг, които все желаех да махна, а в този момент безусловно изчезнаха, мозъкът ми се почисти, това промени и мисленето ми, и живота ми “, споделя Соня.

Напълно наясно е, че няма по какъв начин да изясни това на 20-годишните, тъй като всеки би трябвало да си мине по своя път. Така че рожденият й ден тази година е минал без чаша вино, само че в уютната компания на нейната половинка и дом. Мъжът й я изненадал с ботокс за подарък и масаж. „ Харесва ми ботоксът, като се изключи че оказва помощ да сме по- красиви, стопира главоболието ми “, с усмивка споделя тя пред Телеграф. 

Празника отбелязала напълно непретенциозно, без непотребни мерки и пищност. „ С мъжа ми си бяхме у дома, прибрахме се и си поръчахме всеки от обичания си ресторант храна “, споделя тя. Всъщност Соня с усмивка признава, че макар упованията на хората тя не е по шумните забави. 

Големи тържества за рождените си дни помни в детските си години, по-късно празненство не е имало. „ Празнувала съм 21-вия си рожден ден в Сингапур, там живеех тогава, и по-късно 40-годишнината в България. В японския хотел. Бях поканена тогава на „ Мъж на годината “ и по този начин се срещнах и с моята половинка. Аз по принцип постоянно съм била доста спокойна, това, което ме зарежда, не са празненствата, а работата, да изсвирвам, да преговарям, изявленията, само че да седнал съм до късно, да пия, да купонясвам - това в никакъв случай не е било моето.

Дори преди с групата имахме една огромна къща, като стане 12 вечерта, поставям пижамата и лягам “, споделя тя. Всички, които я познават, знаят и споделят: „ Тя, Соня не излиза “. 

За всичките тези години не счита, че се е трансформирала доста. „ Като стигнеш до 50, няма никакво значение дали си на 50 или на 52, 53. Като навършиш 40, и доста бързо идват 50. Ако би трябвало да съм почтена, аз доста добре се усещам на тези години и доста се одобрявам.

Няма никаква носталгия “, искрено декларира Соня. За тези години сякаш най-преломният й миг е тежко заболяване, което откриват на щерка й. Когато е единствено на 13, е диагностицирана с израстък в гръбначния дирек.

„ Това безусловно прекатурна живота ми. Момент, който промени душeвността ми. Оттогава пребивавам ден за ден. Видях смисъла на живота, стопирах да се нервирам и да си късам нервите за дребни ежедневни неща, няма смисъл. Животът ни е даден да го живеем и да се радваме. Това е, което всеки ден напомням и на щерка ми. Толкова е елементарно, а ние го вършим мъчно. Сега съм щастлива - пребивавам в мир със себе си “, споделя Соня.

Няма време за равносметки. Посрещаме дните и се борим с тях. „ Вече съм в една специфична възраст и поставям специфични грижи за себе си. Всъщност си дадох сметка, че не бях готова за тази смяна.

За менопаузата никой не приказва, а е значимо, с цел да преминем през това. Никой не ни учи като дами по какъв начин да минем през менопаузата “, споделя тя. С  времето научила вярната форма по какъв начин да премине здравословно и през този стадий от живота. „ Намерих салдото и се усещам доста добре. Например в този момент хапвам единствено веднъж в деня, към 14:30-15:00 ч. Позволявам си да похапвам всичко, което желая. 

Оказа се, че аз цялостен живот съм правила този съвременен фистинг “, споделя звездата.

Формата си поддържа и с приемането на доста и разнообразни добавки. Пие хиалуронова киселина, колаген, разнообразни витамини, никотинамид и други Няма време за спорт, само че последните години прави дълги разходки. В началото почнала с 4 км, след това 6, а в този момент се пробва да върви 8 км. Ходи всеки ден, а компания й прави кучето. „ Взимам назаем кучето на щерка ми. И дружно вършим дълги разходки.

Освен това един път в седмицата отивам на интензивни курсове на пилатес “, споделя тя. Обяснява, че става дума за съществени извършения, след които по седмица е с мускулна тресчица. Към формулата за безконечна младост и хубав външен тип прибавяме тоталния отвод от газирано питиета. 

Никога не е била суетна, въпреки зад тила й да има стотици фотосесии, корици на списания и купата „ Мис България “. Въпреки това поставя грижи за себе си. Не харесва концепцията за естественото остаряване. „ Една жена би трябвало да се види в огледалото и да се харесва. Особено с възрастта смяната във външния тип е нещо, което може да те побърка. Свикнал си да се гледаш по един метод и внезапно виждаш различен човек. Не виждам причина. Да остаряваме естествено. Да си пуснем косите бели и какво? ”, размишлява Соня Васи.

Загубила е връзка с България. Последния път, когато си идва в България, е през 2009 година. Тогава среща и любовта на своя живот. Най- забавното е, че в никакъв случай не си е представяла да има мъж, българин, само че с него си пасват.

Малко откакто се срещат той отпътува за Америка и по този начин остават дружно до през днешния ден.

„ Няма какво да ми липсва в България. Моят живот е минал тук, аз пребивавам 34 години в Америка. В България съм родена и съм живяла тук до 18-годишна. Преди това съм пътувала доста. След като починаха моите родители, аз изгубих връзка със страната. Аз съм отворена, само че там към този момент нямам никого, в София също. Не желая да се връщам в предишното, пребивавам единствено напред, не ми се връща в България, не знам за какво. Аз бях на 14-15 години, когато отпътувах за София от Варна, и в никакъв случай повече не се върнах там. После с групата съм ходила, само че спях даже на хотел. После София беше интервал и по-късно животът ми потегли в такава посока “, спомня си Соня Васи.

Първо отпътува за Норвегия, след това живее в Сингапур, след това я депортират в Англия и по-късно - Америка. „ Толкова страдания, до момента в който стигна до Америка “, прибавя Соня. А се оказва, че страната на неограничените благоприятни условия в никакъв случай даже не е била фантазия за нея.

„ Аз не знаех какво е Америка. Просто желаех да отпътува за там поради Пол Стенли “, спомня си тя. Всъщност това е индивидът, поради който животът й се трансформира. „ Ако не беше Пол Стенли, доста неща нямаше да бъдат. Аз не бях влюбена в Пол Стенли, аз желаех да бъде той. Ако не беше той, аз нямаше да имам група, аз нямаше да пея, нямаше да има корица на „ Плейбой “, въобще нищо “, прибавя Соня Васи.

Благодарение на него осъзнава, че желае да бъде в група, да прави музика. Сега си дава сметка, че тогава е била просто дете с огромни фантазии, които е преследвала, само че е съумяла да сбъдне до една. С днешна дата живее умерено. Занимава се с ръчни плетива. От години тя развива бизнес с плетива, преди време продава в мол в Америка, само че в този момент се е насочила да го развие повече онлайн. Преди време даже Джей Ло се появи с шал, плетен от нашенката. 

Последните няколко години Соня Васи обмисля концепцията да напише книга. „ Всъщност концепцията ми е да опиша моите истории на младите, с цел да бъда ентусиазъм за тях. Искам да прочетат и да си кажат, щом тя може, и аз мога. Няма невъзможни неща. За мен няма смисъл да пишеш книга за предишното, на мен то не ми е забавно, само че в случай че мога да бъда мотивация за хората, да си кажат: „ Щом тя може, мога и аз “, ето в това намирам смисъл “, изяснява тя.

Ще опише историята на едно момиче от Варна, което е съумяло да стигне до Холивуд, да направи нещо такова. Животът ти дава благоприятни условия и ти би трябвало да ги използваш, с цел да постигаш фантазиите си.

„ Аз демонстрирах, че мога да направя това, което желая, даже и да се е коствало невероятно в очите на хората. Те споделяха - по какъв начин българка може да бъде с Пол Стенли – няма по какъв начин. Българка ще дават по МТВ, това е невероятно. Българка на корица на американския „ Плейбой “ - парадокс. Аз потвърдих, че може “, споделя Соня.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР