Политическия сезон вече започна и то с фалстарт в кабинета

...
Политическия сезон вече започна и то с фалстарт в кабинета
Коментари Харесай

Политолог обясни какви са тънките сметки на Симеонов, който извивал ръцете на Борисов

Политическия сезон към този момент стартира и то с провал в кабинета Борисов – 3. Обвързвам го с трите оставки, които бяха предизвикани от огромната покруса в Своге.
Това сподели за предаването „ Преди всички “ политологът Петър Чолаков, който направи прогнози за идните през днешния ден политически събития.
„ Валери Симеонов от една страна стои във изпълнителтелната власт. От друга страна, тази декларация, която чухме остана на НФСБ е изпълнена с остри рецензии. За първи път е упрекнат министър-председателя в много едноличен жанр на ръководство. Искам да попитам господин Симеонов по кое време е схванал, че това е стила на ръководство на господин Борисов.
Симеонов насочва светлината на прожекторите към себе, тъй като сега трите партии от „ Обединените патриоти “ са на ръба. Ако има нови - а за мен ще има - предварителни парламентарни избори , не е несъмнено дали ще минат 4-процентната преграда трите обединения, взети дружно, а имаме сигнали, в това число от самия господин Валери Симеонов, че най-вероятно няма да се явява на избори дружно с най-малко един от сътрудниците си “.
Симеонов се пробва да увеличи доверието към себе си, а евентуално и „ да извива ръцете на министър-председателя “, разяснява Чолаков, съгласно който е допустимо посочен от НФСБ човек да получи министерски пост.
„ За мен, в случай че има някакви желая и от страна на Симеонов, стига да не са прекомерно нереалистични, те ще бъдат задоволени “
Политологът посочи, че въпреки изпълнителната власт да има директна отговорност към нещастието в Своге, „ има оставки на трима министри, само че в същото време никакво действително разкайване - всички приказват за това какъв брой били положителни тези тримата министри, какви били положителни експерти. Търсят се някакви разновидности тези министри в действителност да бъдат избавени или най-малко няколко от тях “.
Според специалиста е „ доста допустимо “ да се стигне до вид с поискани, признати, само че непотвърдени оставки, защото „ при ГЕРБ всичко е предпоследно “.
Трагедията в Своге, съгласно него, е посочила „ неспособността на институциите да адресират въпросите, които има във връзка с този път, който има доста сигнали “.
Бойко Борисов е проектант на държавното управление и би трябвало персонално да понесе отговорност, в случай че се вършат смени на трима министри и декларира, че има искания и към други, добави Петър Чолаков, който е безапелационен, че " евентуално ще забележим отново " сюжета с нови предварителни избори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР