Политическите сили от 47-ото Народно събрание се събраха на техническа

...
Политическите сили от 47-ото Народно събрание се събраха на техническа
Коментари Харесай

Лекар от ИТН открива новия парламент, партиите спорят за стаите

Политическите сили от 47-ото Народно заседание се събраха на техническа среща за систематизиране на местата в залата и на стаите в Народното събрание. Очаква се първото съвещание да бъде намерено от най-възрастния народен представител - Силви Кирилов от " ИТН ", заяви Българска телеграфна агенция. Не е обсъждано кой ще оглави 47-ото Народно заседание, описаха участници в срещата. Ще има разбъркване в пленарната залата.

Колегите от " Продължаваме промяната " взеха решение, че би трябвало да ни вземат стаята, да са живи и здрави, разяснява Александър Ненков от ГЕРБ-СДС. Той уточни, че най-вероятно ГЕРБ-СДС ще бъдат в досегашната стая на " ИТН ". Председател на Народното събрание би трябвало да се излъчи от най-голямата парламентарна група и забележете - ние го споделяме, макар че в 45-ото Народно събрание ГЕРБ беше най-голямата парламентарна група, само че това не се случи, разяснява още Ненков. Той уточни, че одобряват резултатите от изборите и ще бъдат в действителност една сериозна съпротива.

Ива Митева от " ИТН " /ИТН/, ръководител на 45-ото и 46-ото Народно събрание, разяснява, че са изговорили първото съвещание и конституирането на Народното събрание. " Обсъдихме доста деликатно разпределението на пленарната зала, успяхме да се разберем с сътрудниците в един доста добър звук, в това число и стаите успяхме да ги разпределим. Останаха по този начин да помислят още малко някои сътрудници ", уточни тя. Няма по какъв начин да си запазим местата, тъй като сме по-малко, както и другите сътрудници, разяснява Митева и добави, че от Има Такъв Народ са предложили да се реалокират, а в тяхната стая да отидат от ГЕРБ-СДС. " Първото съвещание ще открие Силви Кирилов, отново е от нашите народни представители. Разбрах, че се готви, предизвестен е. Чакаме към този момент президентът да издаде указа ", разяснява Ива Митева.

Тя сподели, че не са обсъждали кой ще оглави 47-ото Народно заседание. С мен никой не е разговарял, тъй че всичко е в областта на догадките, разяснява Митева възможностите да бъде още веднъж ръководител. От Партия " Възраждане " също споделиха, че въпросът за ръководител на 47-ия парламент не е обсъждан. От " Възраждане " ще бъдем позиционирани в центъра на пленарната зала, заяви заместник-председателят на партията Петър Петров и означи, че това е било плод на доста дълги договаряния. Според тях по този начин ще им бъде най-удобно, въпреки всичко за първи път били в Народното събрание.Преговорите се проточиха доста по-дълго в сравнение с ние чакахме и значително завършиха сполучливо, с помощта на нашата позиция на " Възраждане " като диалогична партия, която ясно схваща смисъла на това, което вършим в Народно събрание, разяснява организационният секретар на партията Николай Дренчев.Относно договарянията за държавно управление, той уточни, че по-скоро ще останат в съпротива - по този начин, както желаят техните гласоподаватели, които са им сложили съществена задача и съществена маркираща разграничителна линия с всички останали - казусът със спазването на конституционните права на българските жители, без оглед на това какъв е медицинския им статус. От " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България " и Движение за права и свободи също разясниха, че срещата е била организационна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР