Мразен от мнозина, но и харесван от все повече, на

...
Мразен от мнозина, но и харесван от все повече, на
Коментари Харесай

Крал Чарлз вече е по-богат от майка си - на колко се равнява състоянието му

Мразен от мнозина, само че и харесван от от ден на ден, на 6 май крал Чарлз означи първата годишнина от коронацията си. Тя не мина тъкмо както несъмнено си я е представял, само че в последно време показва положително здраве и мощ на духа и всички са обнадеждени, че ще може да се любува още на купата, за която толкова дълго чака.
 Една година крал Чарлз на престола - какво се промени и какво си остана същото
Една година крал Чарлз на престола - какво се промени и какво си остана същото

Равносметка на 12-те месеца и събитията, които ги белязаха

А дружно с отговорностите и уговорките, идват и финансовите приходи. Синът на починалата кралица Елизабет Втора не е страдал от тяхната липса и преди да застане отпред на монархията, само че в този момент към този момент може да се похвали, че е по-богат от нея.

Според последната ранглиста на The Sunday Times, 74-годишният монарх към този момент има цели 770 милиона $. Но това го прави едвам 258-я най-богат човек в Обединеното кралство. А парите, с които е забогатял в последните 12 месеца, са 12 милиона $.
 Снимка 666331

За съпоставяне, положението на кралица Елизабет Втора преди гибелта й през септември 2022 година се оценяваше на 468 милиона $.

Още преди да застане отпред на монархията,  бе притежател на именията Сандрингам и Балморал, които са най-ценните му активи и в този момент. И през годините, в които е дясна ръка на майка си и принц на Уелс, той съумява да се възвърне от финансовата загуба след развода с принцеса Даяна, която получава 22.5 милиона $ от положението му. А през днешния ден има в пъти повече.

Освен скъпите имоти, които има, монархът получава постоянни доходи от херцогство Корноул, което включва както имение на стойност 1.4 милиона $, по този начин и 526 дка обработваема земя и 260 ферми. И част от облагата от стопанската активност и производството отиват непосредствено при него, а той икономисва години наред.
 Снимка 652998

Занимава се и с капиталова активност, с която също усилва милионите си. А след гибелта на Елизабет Втора наследява от нея капиталов портфейл на стойност цели 151 милиона $. С тях борави деликатно и ловко благодарение на екип експерти.

В момента херцогството, което развива сполучлива активност с помощта на крал Чарлз, е трансферирано като благосъстоятелност на неговия по-голям наследник принц Уилям, който наследи от него и купата принц на Уелс. И в този момент точно той получава годишно по няколко милиона само от това направление, написа Fox News.
 Крал Чарлз и принц Уилям - гневни на Хари и Меган поради Нигерия
Крал Чарлз и принц Уилям - гневни на Хари и Меган поради Нигерия

Защо семейство Съсекс прави " кралски " визити

Не бива да забравяме и суверенния грант, който краля Чарлз и кралското семейство получават всяка година от държавното управление за финансиране на кралските си задължения. А кралската сбирка от бижута, която сега е негова благосъстоятелност, също коства цяло положение и даже никой не се наема да пресметна какъв брой тъкмо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР