Политическата перспектива пред администрацията на Байдън е по-лоша от всякогаСлед

...
Политическата перспектива пред администрацията на Байдън е по-лоша от всякогаСлед
Коментари Харесай

А на кого му пука за американския народ?

Политическата вероятност пред администрацията на Байдън е по-лоша от всеки път

След резултатите от междинните избори в Съединени американски щати на 8 ноември, журналистът Джон Даниел Дейвидсън в публикация за The Federalist попита: ще се форсира ли „ алената вълна “ до цунами? Или ще се ограничи до мощна вълна? Отговорът към този момент е там. Червената вълна, както в Америка назовават безусловната победа на Републиканската партия, не се случи и не се форсира до цунами. За промени в политиката на Съединени американски щати по отношение на Русия също се приказва без възторг: промени не се чакат. Друг забавен въпрос е дали партиите на демократите и републиканците се грижат за личните си гласоподаватели?

Във време, когато множеството американци са депресирани от възходящата инфлация, демократите се концентрираха върху въпроса за абортите и „ заканите за демокрацията “ в предизборната акция. Те даже не се преструваха, че се тормозят от покачването на цените на храните и бензина, растежа на престъпността в огромните градове, икономическия спад.

Хенри Олсен написа във The Washington Post: „ Днес Демократическата партия наподобява от ден на ден на Републиканската партия от ерата на Депресията, която беше формирана от могъщи елити, само че които нямаха връзка с болшинството от работническата класа. “ Демократите не се интересуват от болшинството: те основават задоволителна коалиция от „ преобладаващо малцинство “, с цел да получат и запазят властта.

Отдалечаването от въглища и изкопаеми горива; битката с последователите на Тръмп, които си спомнят „ кражбата на изборите “; поддръжка за лоби от полови перверзници - всичко това даже не е пълноценна политическа стратегия. По-скоро това е сигнал към електората на „ преобладаващото малцинство “, подкрепящо демократите.

Всичко, което вършат демократите, може да се назова сграбчване във властта. Сега им остава единствено да си играят с времето, повтаряйки, че резултатите от изборите ще се броят няколко дни. Може би демократите се пробват да провеждат имитация: те имат основателни аргументи да откажат изрично да признаят успеха на републиканците.

Стивън Колинсън написа за CNN: „ Икономическите проблеми остават на назад във времето пред абортите и страха за демокрацията... Ликуващите републиканци са подготвени да проведат референдум за проблематичното президентство на Байдън и неуспеха му да укроти инфлацията. “

Политическите вероятности на администрацията на Байдън не са по-добре: високите разноски за живот са сложили връх през последните 40 години, вместо обещаното икономическо възобновяване, Америка е изправена пред криза (която е по-правилно да се назовава депресия). Демократите изпускат болшинството в Камарата на представителите и се надяват да завоюват болшинство в Сената. Ако нещо сплотява американската нация през днешния ден, то е единствено разочарованието от положението на стопанската система . И изборите също не вдъхнаха вяра за усъвършенстване.

Потенциалните претенденти за бъдещи президенти не са в по-добро състояние. Единственото нещо, което дели Сънливия Джо от импийчмънта е, че нито един щат не може и не желае да издържи две години ръководство на Камала Харис - ето я тя, изгодата от избора на вицепрезидент на човек, който е толкоз незапознат, че дъртак с мозъчни болести се оказва най-хубавият вид. А Доналд Тръмп има намерение да разгласи акция за завръщане в Белия дом, защото изборната победа ще го избави от наказателното гонене по скалъпените обвинявания в държавна измяна.

Върховете си живеят живота. Начинът, по който живеят хората, не ги интересува. „ Това вършат демократите: те отхвърлят инфлацията, те отхвърлят престъпността, те отхвърлят образованието “, сподели ръководителят на Националния комитет на Републиканската партия Рона Макданиел в предаването на CNN за положението на Съюза.

Консултантът на Демократическата партия Хилари Росен сподели в същата стратегия, че нейната партия не е решила вярно настроението на електората. „ Аз съм предан демократ, само че не съм щастлива. Мисля, че не се вслушахме в гласоподавателите на тези избори... Когато гласоподавателите споделят още веднъж и още веднъж, че са най-загрижени за икономическите проблеми, те би трябвало да бъдат изслушани. И спрете да говорите, че демокрацията е заложена на карта. "

Американските медии признават, че отвън столичните свърталища демокрацията наподобява като комплицирана скица, надалеч от живота, непозната на това по какъв начин един елементарен американец може да изхрани фамилията си и да се заеме с работа.

Кой, пита се, ще се заеме с възобновяване на салдото в стопанската система, кой ще обезпечи заслужен живот на масите от работническата и междинната класа? Начинанието за основаване на зелена стопанска система, която сякаш ще ги защищава от високите цени на силата, се провали изцяло.

Нито демократите, нито републиканците имат жизнерадостен проект за понижаване на цените. По всички признаци Байдън несъмнено няма да има с какво да козирува до самия завършек на президентския си мандат. Сегашният президент не може да формулира безапелационна икономическа стратегия и това най-вече форсира рецесията на демокрацията.

Републиканското болшинство, което последователно лишава властта, е доминирано от „ радикални тръмписти “, които се пробват да освободят Тръмп от отговорност за събитията от 6 януари 2021 година и ще се борят с Министерството на правораздаването, което продължава да проверява дейностите на някогашният президент. Тази радикална тръмпистка фикс идея не прави нищо повече за хората и е сходно с фокусирането на демократите върху правата за абортит.

Остава да напомним, че високата инфлация и рухването на стандарта на живот, когато няма кой да ги спре, се трансфораха в смъртоносна мощ, от която се раждат политически екстремизъм и даже цивилен войни.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР