Покойният съпруг на кралица Елизабет II – принц Филип –

...
Покойният съпруг на кралица Елизабет II – принц Филип –
Коментари Харесай

Поряза кралското семейство: Каква тайна крие завещанието на ...

Покойният брачен партньор на кралица Елизабет II – принц Филип – е направил наследство преди гибелта си, само че множеството сегашни членове на кралското семейство по този начин и няма да схванат какво е написано в него.

Съдържанието на документа ще остане в загадка за най-малко 90 години, с цел да защищити достойнството и самочувствието на кралицата. Това беше отсъдено от Висшия правосъден съвет на Англия преди няколко дни. Филип, който беше женен за кралицата в продължение на 73 години и е татко на Чарлз, Ан, Андрю и Едуард, умря през април на 99-годишна възраст.

 Елизабет Втора

Колкото и необичайно да звучи, това правосъдно решение не е казус. В продължение на повече от век съдът е бил молен да засекретява наследствата на членове на кралското семейство след тяхната гибел. След приключването на 90 години, ще има специфичен съвет, който да реши дали наследството на Филип ще бъде отворено, или ще се продължи неговата загадъчност.

„ Аз съм на мнение, че заради конституционното състояние на суверена е уместно да има специфична процедура във връзка с кралските завети. Необходимо е да се показа отбрана на персоналния живот на тази лимитирана група хора, с цел да се резервира достолепието на кралицата и околните членове на нейното семейство “, споделя арбитър Андрю Макфарлейн пред BBC.

Съдията ще бъде страж на сейф, който съхранява 30 плика, съдържащи завети на умряли членове на кралското семейство. Той добави, че не е видял написаното от Филип, нито пък някой му е споделил какво написа в документа. Единственото, което Макфарлейн знае, е датата на наследството и самоличността на изпълнителя му.

„ Приех изказванието, че въпреки да има публично любознание във връзка с частните договорености, които член на кралското семейство може да избере да направи в наследството си, няма същински публичен интерес хората да знаят тази напълно персонална информация “, споделя съдията.

 принц Филип,

Принц Филип умря този април, единствено няколко месеца преди да навърши 100 години. Погребението му беше посетено от стеснен брой хора поради продължаващата пандемия от ковид. За тъжното събитие принц Хари се завърна от Америка и за първи път се срещна с околните си след напускането на кралския двор. Меган Маркъл остана в Калифорния, защото по това време беше бременна с второто си дете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР