Похитителят от групата за отвличания Наглите“ Ивайло Евтимов-Йожи, който излежава

...
Похитителят от групата за отвличания Наглите“ Ивайло Евтимов-Йожи, който излежава
Коментари Харесай

Безобразие! Йожи от „Наглите“ излезе от затвора, няколко пъти го пускат в отпуск

Похитителят от групата за отвличания „ Наглите “ Ивайло Евтимов-Йожи, който излежава 18-годишна присъда, сега е на независимост. Затворническата администрация няколко пъти го пуска в отпуск. От през вчерашния ден рисковият нарушител още веднъж се радва на живота отвън решетките. За това сигнализираха пред Фрог нюз хора от неговото обграждане.
Според тях Йожи е пуснат три дни. През този интервал, обаче никой няма да знае с какво се занимава, нито пък какво възнамерява. Името на похитителя нашумя в средата на предходната година, когато стана ясно, че той излиза от пандиза с решение на Софийски градски съд. Затворническата администрация дала позитивна оценка за него, като показала в документите пред съда, че той се е трансформирал и поправил. След медийния звук, втората правосъдна инстанция-Софийският апелативен съд отхвърли да освободи предварително Ивайло Евтимов. По същата скица се опита за излезе от пандиза и различен член на бандата Любо Гребеца.

Припомняме ви, че групата на „ Наглите “ работи от 2007 до края на 2009 година, когато са задържани 28 души по огромното следствие за серия от отвличания. Сред жертвите са предприемачите Киро Киров, Ангел Бончев и брачната половинка му Камелия, Борислав Атанасов, Вилхелм Краус, детето Джорджо Марков, синът на Румен Гунински. По време на плен някои от тях останаха без уши и пръсти.

Освен Йожи и Гребеца, наровете не престават да търкат Прокопий Прокопиев-Културиста и Даниел Димитров-Релето. Някои от бандата бяха убити преди да завърши правосъдния развой.

От близо две години пандизите, които са на послушание на правосъдния министър Цецка Цачева, се тресат от скандални разкрития, зад които прозира чудовищна корупция. Според полицията, служители пишат против възнаграждение на пандизчиите позитивни характерности за пред съда, като по този начин им дават опция да се измъкнат елементарно на независимост, преди да са изтърпели наказването си. Заради сигнали, че водачът на „ Килърите “ Петър Стоянов-Сумиста готви бягство, полицията беше принудена да укрепи защитата му с тежко въоръжени жандармеристи, а по-късно да го реалокира от София в пандиза в Белене.

Има данни, че в проекта е забъркан и надзорник. Другият наказан от „ Килърите “ Янко Попов-Туцо също изиска неотдавна да бъде предварително освободен. Служител на пандиза, обаче съзнателно или не пропуснал да осведоми съда за това, че Попов е осъден поради открит телефон в килията му. След като магистратите върнаха нарушителя в пандиза, стана ясно, че за него е открит арт-клуб, където сякаш правейки гипсови човечета, понижава присъдата си от 10 години. Внезапна инспекция на прокуратурата потвърди, че във въпросният арт-клуб няма грам гипс и пандизчиите отбиват номера със сладки приказки. След като Фрог изнесе скандалните обстоятелства, арт-клуба беше закрит, а Янко Попов подписа документ, че не желае да работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР