Поезията на Мария Цакова събра в Тържествената зала на НЧНикола

...
Поезията на Мария Цакова събра в Тържествената зала на НЧНикола
Коментари Харесай

От Банско до професорската катедра в Америка! Поетесата Мария Цакова представи книгите си в навечерието на празника на града


Поезията на Мария Цакова събра в Тържествената зала на НЧ ”Никола Вапцаров ” многочислена публика, пред която авторката описа за своя житейски и професионален път от Банско до професорската катедра в Америка, за своята обич към родния град и към България, за посветеността на истината и вярата, за разчупването на „ Обръчите на мълчанието ” и за измеренията в „ Математиката на поезията и времето ” посредством поетичните й книги.

В навечерието на Деня на Банско, изключително вълнуващи и надълбоко затрогващи бяха нейните стихове, отдадени на едни от най-величавите персони в българската история.
Водещият на поетичната вечер доцент Златко Павлов, ръководител на лиричен клуб „ Огнище ”, синтезира в една дума творчеството на Мария Цакова – неординарно. Нейната лирика провокира доста страсти измежду публиката, която с неспокойствие изслуша артистичния прочит на стиховете от Елена Калайджиева и забавните мемоари на Незабравка Икономова.

Песента на групата на Йорданка Чорбаджийска беше красивия музикален щрих към поетичните слова.
Кметът Иван Кадев поздрави авторката и й пожела креативно ентусиазъм, с което да сътвори още доста книги.
Представянето на поетичните книги „ Обръчите на мълчанието ” и „ Математиката на поезията и времето ” на Мария Цакова е част от програмата на Община Банско по случай 110 години от Освобождението.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР