В последните години българското висше образование направи един много добър

...
В последните години българското висше образование направи един много добър
Коментари Харесай

Галин Цоков: В последните години българското висше образование направи много добър преход

" В последните години българското висше обучение направи един доста добър преход от позиция на реализацията на младежите от България, от позиция на тяхното задържане и кариерно развиване в нашата блага татковина ". Това сподели служебният министър на образованието и науката проф. на академичното празненство във връзка 24 май, което се състоя в Аулата на Софийския университет ''Св. Климент Охридски'', съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът означи, че през годините на своето битие, Софийският университет е бил постоянно средище на просвещение и на просвета, на бъдеще, тъй като в него се възпитават и образоват младежите на България.

" Много значимо е висшето обучение у нас да доближи все по-високи равнища на най-хубавите проценти при оценките за международните университети. Тази година Софийският университет към този момент е измежду тези 4,7 % най-хубави университети в света, което е голямо постижение'', означи министър Цоков.

Проф. изрази желанието си Софийският университет и българските висши учебни заведения да останат място на духа и на свободата; място на бъдещето, тъй като в тях се образоват, стимулират и осъществят младежите на България.

" Пожелавам Ви независимост, творчество и опция. Всички дружно можем да реализираме доста ", приключи своето одобрение служебният министър на образованието и науката.

Сред формалните посетители на празничния научен съвет беше и служебният заместник-министър на образованието - акад. Николай Витанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР