Изкуственият интелект ще превземе всички наши работни места и това

...
Изкуственият интелект ще превземе всички наши работни места и това
Коментари Харесай

Мъск: Изкуственият интелект ще превземе всички наши работни места

Изкуственият разсъдък ще превземе всички наши работни места и това не е безусловно неприятно.
Прочетете още
" Вероятно никой от нас няма да има работа. Изкуственият разсъдък ще превземе всички наши работни места и това не е безусловно неприятно " - това заяви  за изкуствения разсъдък на софтуерна конференция.

Той разказа бъдеще, в което работата ще бъде " въпрос на избор ".

" Ако желаете да вършите работа, която е нещо като занимание, можете да я вършите. Но в противоположен случай ИИ и роботите ще дават всички артикули и услуги, които желаете ", уверен е притежателят на Tesla.

За да работи този сюжет, сподели той, ще би трябвало да има " повсеместен висок приход " - да не се бърка с повсеместен базов приход, макар че не показа по какъв начин би могъл да наподобява той. 

Възможностите на изкуствения разсъдък набъбнаха внезапно през последните няколко години, задоволително бързо, тъй че регулаторите, фирмите и потребителите към момента се ориентират по какъв начин да употребяват технологията отговорно. Продължават да се усилват и опасенията за това по какъв начин ще се трансформират другите промишлености и работни места с разпространяването на ИИ на пазара.

В едно бъдеще без работа Мъск сложи под въпрос дали хората ще се усещат прочувствено задоволени.

" Въпросът в действителност ще бъде за смисъла - в случай че компютърът и роботите могат да вършат всичко по-добре от вас, има ли смисъл животът ви? Смятам, че може би към момента има роля за хората в това - ние можем да придадем смисъл на ИИ ", споделя още милиардерът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР