Подкрепете Бургас , който кандидатства за наградата на коалицията EU4Oceans

...
Подкрепете Бургас , който кандидатства за наградата на коалицията EU4Oceans
Коментари Харесай

Подкрепете Бургас в гласуването за награда EU4Oceans

Подкрепете Бургас, който кандидатства за премията на обединението EU4Oceans за самодейността, която най-добре илюстрира духа и правилата на обединението– активизирането на гражданското общество в напъните за понижаване на отпадъците в морските и океански води.

За да гласувате последвайте следния линк, където може да изберете самодейността на града ни: „ Less Plastic Waste in Burgas Municipality ”.

В превод на български значи „ Намаляване на отпадъците от пластмаса в община Бургас “ и включва разчистване на морските боклуци от Бургаския залив от водолази, риболовци и други доброволци. Инсталирани са новаторски съдове, които автоматизирано да събират плаващите боклуци от акваторията на пристанищата Крайморие, Сарафово и Ченгене Скеле. Специализиран робот за подводно проучване на макроотпадъците от полимери ще се употребява за научна и изследователска активност от Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.

Почистването на отпадъците обаче е единствено част от решението на казуса. Още по-наложително е тяхното попречване. С тази цел община Бургас провежда няколко обучителни акции измежду разнообразни елементи от популацията на града, възпитаници от началния и прогимназиалния курс, общински специалисти и риболовци. Кампанията „ Син етикет “, въпреки това, е ориентирана към намаляването на отпадъците от пластмаса, генерирани от ресторантьорския бизнес.

Подкрепете напъните на общината и участниците за един по-чист Бургас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР