Подготвят се варианти за евакуация на екипажа на кораба Vera

...
Подготвят се варианти за евакуация на екипажа на кораба Vera
Коментари Харесай

Подготвят се варианти за евакуация на екипажа на кораба край Камен бряг

Подготвят се разновидности за евакуация на екипажа на кораба Vera Su, затънал край местността Яйлата до каварненското село Камен бряг, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация в Добрич.

Областният шеф на Добрич Васил Карапанчев, дружно с шефовете на районните дирекции " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Добрич и Варна комисарите Дарин Димитров и Тихомир Тотев и кмета на община Каварна Елена Балтаджиева, са създали оглед на място и са разискали опциите за евакуация на моряците.

Подготовката за това е част от напъните на институциите оптимално да основат условия за опазване живота на корабния екипаж, допълват от пресцентъра на регионалната администрация.

На Vera Su, който плава под панамски байрак, са деветима моряци - азербайджанци и турци. " Екипажът на товарния транспортен съд Vera Su ще бъде разпитан от проверяващите, когато бъде свален на брега ". Това заяви окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. По думите му дали това ще стане в околните дни зависи от дейностите на " Морска администрация " и Гранична полиция, и дали метеорологичните условия ще разрешат.

Моряците ще преминат здравен надзор и е допустимо да бъдат карантинирани, сподели окръжният прокурор. Бухчев добави, че ще бъдат конфискувани и корабните документи, с цел да се съберат цялостни данни по следствието за случая.

Окръжният следствен отдел стартира следствието за осъществено вероятно закононарушение срещу превоза на 20 септември, когато корабът под панамски байрак, пренасящ тор, заседна в скалите край Камен бряг.

Окръжният прокурор посочи, че откакто способените институции оценят какво е замърсяването на морската вода и дали са настъпили вреди за природата, държавното обвиняване ще работи и в тази посока, като бъдат разпитани и чиновници на " Морска администрация " и Гранична полиция. Възможно е това да стане в настрана досъдебно произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР