Подготвяме нов механизъм за регулация на цените на медикаментите, като

...
Подготвяме нов механизъм за регулация на цените на медикаментите, като
Коментари Харесай

Депутат от ПП-ДБ обяви, че е намерен нов механизъм за онко лекарствата

Подготвяме нов механизъм за регулация на цените на медикаментите, като и частните лечебни заведения ще вършат публични поръчки, когато медикаментите се заплащат от НЗОК, разяснява депутатът от ПП-ДБ и заместник-председател на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание Васил Пандов пред БТВ след следствие на медията, което сподели 28 пъти разлика сред цените на онколекарствата в държавни и частни лечебни заведения.

" Намерена е консенсусна формула за цената на лекарствените артикули за онкоболните хора. Механизмът е да се направи формула, която да се предложи от НЗОК, да залегне в разпоредба, която да отстрани нулевите цени, които тормозят промишлеността и да отстрани крайностите в доста висока цени, и от останалите стойности да се направи приблизително претеглена цена на лекарствените артикули за онкоболните ", изясни Васил Пандов.

По думите му би трябвало да има лекарствени артикули за пациентите с онкологичните болести, само че да не се търгува със здравето им. Пандов подсети, че парламентарната група на ПП-ДБ се пробва целеустремено да организира политика по регулация в две направления – частните лечебни заведения да организират публични поръчки, когато НЗОК заплаща за лекарствените артикули, както и да се вкара формула и регулация по тази причина.

Васил Пандов разяснява в резюме и ротацията през март месец, като съобщи, че не е имало доста добра връзка сред Комисията по опазване на здравето и здравният министър проф. Христо Хинков. Здравният министър разгласи, че е един от министрите, които ще си тръгнат през пролетта при ротацията във властта, тъй като не усеща поддръжка на съдружните сътрудници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР