Поддръжници на албанската опозиция днес обградиха сградата на парламента в

...
Поддръжници на албанската опозиция днес обградиха сградата на парламента в
Коментари Харесай

Поддръжници на албанската опозиция обградиха сградата на парламента в Тирана

Поддръжници на албанската съпротива през днешния ден обкръжиха постройката на Народното събрание в Тирана и упорстват държавното управление да подаде оставка, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Според опозицията държавното управление е корумпирано и има връзки с проведената престъпност.
Стотици служители на реда охраняват от протестиращите постройката на Народното събрание в центъра на албанската столица. Районът е обкръжен с бодлива тел. Днешната сесия на Народното събрание бе анулирана, осведоми АП.
Опозиционните депутати, водени от водача на Демократическата партия Лулзим Баша, подадоха молби за оставка от Народното събрание и упорстват за предварителни избори.
Американското посолство в Тирана прикани поддръжниците на опозицията "мирно да показват правото си на събиране и да отхвърлят насилието ", а държавното управление да покаже "сдържаност ".
В събота поддръжници на албанската съпротива съумяха да пробият полицейския кордон пред постройката на държавното управление и се пробваха да разбият вратите на зданието, където се обитава кабинетът на премиера Еди Рама. Полицията употребява сълзотворен газ против стачкуващите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР