Поддръжката на остарялата система изтича през януари 2020 г.Наближава краят

...
Поддръжката на остарялата система изтича през януари 2020 г.Наближава краят
Коментари Харесай

Потребителите на Windows 7 да си купят нов РС, казва Microsoft

Поддръжката на остарялата система изтича през януари 2020 година

Наближава краят и на Windows 7, която към момента има доста висок пазарен дял (източник: Microsoft)

Microsoft стартира да уведомява потребителите за идното преустановяване на поддръжката на операционна система Windows 7. Компанията предлага на ползващите остарялата Оценка за съвместимост да си купят нов компютър с Windows 10.

Срокът за поддръжка на Windows 7 изтича на 14 януари 2020 година След тази дата Microsoft ще престане да оказва техническа помощ, а актуализациите на системата от Центъра за възобновяване на Windows ще станат недостъпни, напомня MSPowerUser.
още по тематиката
Microsoft настоятелно предлага на потребителите да преминат към Windows 10 преди януари 2020 година, с цел да могат да получават постоянно нужната помощ и техническа поддръжка, излиза наяве от публично изказване на компанията.

След преустановяване на поддръжката операционната система Windows 7 ще продължи да работи, само че устройствата под нейно ръководство ще станат по-уязвими за вируси и други офанзиви.

Най-добрият метод за застраховане на сигурността в бъдеще ще стане използването на Windows 10, споделят от компанията. А Windows 10 е най-добре да се употребява на нов компютър. Макар че настоящата Оценка за съвместимост може да се конфигурира и на остарял районен съд, това не е целесъобразно, допълват от Microsoft.

По данни на NetMarketShare, през февруари 2019 година пазарният дял на Windows 10 е намалял с 0,6% по отношение на януари и възлиза на 40,3%. Делът на Windows 7 в това време се е покачил от 37,19% до 38,41%. Към края на март съотношението обаче е 43,62% към 36,52% в интерес на Windows 10.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР