Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев поздрави Славия за

...
Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев поздрави Славия за
Коментари Харесай

Зума: Браво, Славия! Зарадвах се, че 11 българи биха скъпоплатените чужденци

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев поздрави Славия за спечелването на Купата на България. Легендарният капитан на националния тим и " черно-белите " разгласи, че политиката на неговия другар Венцеслав Стефанов би трябвало да се схване и от останалите клубове у нас.

" Зарадвах се доста, че Славия завоюва Купата. Нямам особени благосклонности към белите, защото знаете, че аз съм единствено от Локомотив и националния тим. Приятели сме с Венци Стефанов, само че нищо повече. Нямам и нищо срещу Левски.

Радостта ми в сряда вечер пристигна от обстоятелството, че тим, формиран от 11 българи, завоюва против отбор от скъпоплатени чужденци. Още повече че в Славия играха много момчета от тяхната школа. Голямо отлично на Венци, че рискува и заложи на тези момчета. Те изгубиха много мачове, в това число и против нас, само че съм уверен, че ще се развият и ще имат още триумфи.

Мачът в сряда сподели, че нашият футбол към момента е жив, макар много сполучливите опити да бъде погубен. Ако желаеме да излезем от рецесията, всички клубове би трябвало да последват образеца на Венци Стефанов. В началото ще има неуспехи. Със сигурност ще има и разочарования, само че не се ли вложат пари в школите, не се ли даде път на младите, вместо да се вземат за по 3 месеца недоказани чужденци, рецесията ще се задълбочи още повече.

За страдание футболните началници единствено приказват за развиване на детско-юношеския футбол, а в действителност не им пука и на много места безусловно се правят безобразия в школите. Хвърлят едни пари напразно и след това прибягват до лесния вид с привличане на непознати ментета, които идват, вземат едни пари и си отиват. Това в допълнение демотивира младите играчи да се развиват, защото още рано-рано те са наясно, че даже да имат качества, ще пристигна някое менте от чужбина и ще играе то. А нашите деца ще търкат пейката.

Крайно време футболните хора да се осъзнаят и да заложат на работата в школите и налагането на българчета. Венци Стефанов сподели със извоюваната купа и прехвърлянията в Италия, че футболът може да се отблагодарява, когато го обичаш и работиш за него ", съобщи Христо Бонев, представен от " Марица ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР