Тим Кук може да не притежава харизмата и визионерския нюх

...
Тим Кук може да не притежава харизмата и визионерския нюх
Коментари Харесай

Кой ще наследи Тим Кук начело на Apple

Тим Кук може да не има харизмата и визионерския усет на Стив Джобс, само че като негов правоприемник трансформира Apple в компания за 3 трилиона $ с вероятност за $4 трлн. следващата година. Той, обаче, не е безконечен.

63-годишният Кук сигурно обмисля кого да уточни за правоприемник. Миналата есен той съобщи в подкаст, че се надява това да бъде някой от Apple - и съгласно информация на Bloomberg точно това ще се случи.

Сегашният изпълнителен шеф ще остане на поста си най-малко още 3 години, само че към този момент съществено се преглеждат няколко имена. Ето кои са те съгласно Business Insider:

Джеф Уилямс, действен шеф

Това е " Тим Кук на Тим Кук ", както го разказват някои от осведомените със протичащото се вътре в Apple. Уилямс се подреди на челна позиция в конкуренцията за поста на CEO през 2019 година, когато оглави дизайн студиото на Apple след напускането на Джони Айв. Той ръководеше създаването на Apple Watch и той беше претрупан с виновната задача да разгласи, че компанията се отхвърля от дългогодишния си план за електромобил.
 Снимка 664850
Източник: GettyImages

Уилямс има подобен лидерски жанр с този на Тим Кук. Това го прави допустимо най- " безвреден " избор.

Има, обаче, един проблем - Джеф Уилямск е на 61 години. Няма по какъв начин да е дълготрайно решение.

Джон Тернус, вицепрезидент от хардуерните разработки

Според източници на Bloomberg любимец за поста на Тим Кук е различен върховен управител - 49-годишният Джон Тернус. Той е на позицията на старши вицепрезидент, като той оглавява хардуерната разработка на iPhone, iPad, Mac и AirPods и има към този момент две десетилетия стаж в Apple.

Той също е описван като началник със спокоен жанр на държание и връзка - също като Тим Кук.
 Снимка 664851
Източник: GettyImages

Според някои, обаче, той е " прекомерно некомпетентен ", а някои неудачни решения демонстрират и че не е задоволително огромен иноватор.

Може ли да има изненада

Има още двама висши мениджъри в Apple, които са обсъждани като вид за правоприемник на Кук, само че наподобява по-малко евентуално някой от тях да бъде определен.

Първият е ръководителят на софтуерните разработки Крейг Федериги. Той дава отговор за iOS и macOS.
 Снимка 664852
Източник: GettyImages

Втора е Дейрдре О`Брайън - старши вицепрезидент по retail продажбите. Тя е доста близка до Кук и е виновна за развиването на магазинната мрежа на Apple от старта ѝ през 2001 година до през днешния ден.
 Снимка 664853
Източник: GettyImages

Ако тя се пребори за поста, ще стане първата жена отпред на Apple.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР