Александър Зверев спечели втората си титла на турнира от сериите

...
Александър Зверев спечели втората си титла на турнира от сериите
Коментари Харесай

Александър Зверев спечели втората си титла на турнира от сериите ATP 1000 в Рим

Александър Зверев завоюва втората си купа на шампионата от сериите ATP 1000 в Рим, след 2017 година. Той се оправи с дебютанта на фаза край от Мастърс Николас Хари с 6:4, 7:5 за час и 41 минути.

Двубоят сред двамата 198-сантиметрови тенисисти стартира равностойно, с замяна на сервис геймове. Поставеният под номер 3 предстоящо бе по-настоятелния от двамата, стигайки до няколко точки за пробив след промяната на топките, само че чилиецът се справяше ловко с напрежението, което създаваше германецът. В последния гейм на сета, въпреки всичко, Зверев подвигна темпото и съумя да пробие Хари и да затвори частта с 6:4.



Вторият сет мина по съвсем същия сюжет като първия. И двамата тенисисти преобладаваха на тяхно подаване, само че се видя повишаване в равнището на игра на чилиеца.

При 4:4 той завоюва първата си точка на първи сервис на международния номер 5 и имаше добър късмет да сътвори по-сериозни проблеми. Въпреки това германецът се оправи с натиска на Хари, което като че ли разколеба чилиеца, който направи две двойни неточности в идващия гейм, с цел да подари две шампионски точки на Зверев. Все отново поставеният под номер 21 удържа подаването си и резервира интригата в дуела.

Scream if you`ve saved two championship points ️️️
— Internazionali BNL d`Italia (@InteBNLdItalia)
При 6:5 Хари трябваше да избавя още две шампионски точки. Той се оправи с първата, само че при втората международният номер 5 бе безукорен и затвори мача с 6:4, 7:5.

От другата седмица Александър Зверев ще изпревари Данийл Медведев от четвъртата позиция в класирането на ATP, а Николас Хари ще се изкачи на рекордното за него 17-то място.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР