По всяка възможна прогноза, статистика и мащаб празнично пазаруване тази

...
По всяка възможна прогноза, статистика и мащаб празнично пазаруване тази
Коментари Харесай

Предколедното пазаруване в САЩ достига невиждан рекорд

По всяка допустима прогноза, статистика и мащаб празнично извършване на покупки тази година се обрисува като невиждан връх по изхарчени пари. Очаква се купувачите в Съединени американски щати да похарчат до 859 милиарда $ сред този месец и идващия, съгласно Националната федерация за търговия на дребно. Това може да бъде с към 10,5% повече по отношение на изхарчените средства през празниците на предходната година.

Нещо повече, Федерацията чака цели 4,4 трилиона $ да бъдат изразходвани през 2021 година През 2020 година извършването на покупки ни доближи едвам 4 трилиона $. Една от аргументите е, че тазгодишното пазаруване на дарове стартира по-рано от всеки път, увеличавайки разноските на дребно всеки месец от август насам. Все повече хора възнамеряват да похарчат най-малко $785 за празнични дарове, въпреки отстъпките в магазините да не са толкоз огромни, колкото се чака. Тази година беше доходоносна, само че и скъпа за търговците на дребно, което ги направи по-малко склонни и способни да оферират огромни понижения, написа БГНЕС. 

Масовото текучество на служащи поради пандемията принуди притежателите на магазини да подвигат заплатите по-бързо по отношение на плануваното. Amazon, да вземем за пример, разкри, че по-високото възнаграждение и други разноски, провокирани от липса на служащи, костват на компанията 2 милиарда $ единствено през последното тримесечие.
Пандемията донесе исторически спад на потреблението в Европейски Съюз
Разходите за извънредно ползване на семействата в Европейския съюз са намалели с невижданите 8% на годишна база през 2020 година....

Затварянето на заводи и усложненията при доставките поради коронакризата също костват скъпо на магазините. Например от Gap оповестиха, че се чака компанията да похарчи 450 милиона $ за изпращане на доставки по въздух, вместо да се чака на затворени пристанища. Това ще докара до 650 милиона $ загуби.

В Съединени американски щати се следи най-рязкото нарастване на инфлацията от 1990 година насам, сочат данни на Министерството на труда от октомври. Това тормози потребителите, откакто продажбите са на най-ниското си равнище от 10 години насам, само че все пак потребителските настроения са, че хората биха купили стоките даже и на по-високи цени в този момент.

Това е в действителност необичайно; потребителските настроения нормално се движат в синхрон с разноските. Но най-малко към този момент терзанията за инфлацията не възпират купувачите.

„ Мисля, че хората са обезпокоени, само че това е един тип боязън за бъдещето “, споделя Акшат Гоел, икономист във компанията за данни и разбори IHS Markit. След 2020 година, - година на анулирани пътувания, отсрочени сватби и пропуснати летни лагери, доста хора влязоха в 2021 година подготвени да харчат. А помощта, която Съединени американски щати оказаха за потърпевшите от пандемията, обезпечи голям подтик на стопанската система. Както сподели основният икономист на NRF Джак Клайнхенц: „ Потребителите... харчат, тъй като могат “.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР