Скарлет Йохансон атакува изпълнителния директор на OpenAI Сам Алтман, тъй

...
Скарлет Йохансон атакува изпълнителния директор на OpenAI Сам Алтман, тъй
Коментари Харесай

Изкуствен интелект откраднал гласа на Скарлет Йохансон

Скарлет Йохансон нападна изпълнителния шеф на OpenAI Сам Алтман, защото ChatGPT бил програмиран да приказва със " злокобно сходен " на актрисата глас без нейно позволение, написа " Файненшъл таймс ".

" Когато чух оповестеното демо, бях шокирана, гневна и не можех да допускам, че господин Алтман би заложил глас, който звучи злокобно сходно с моя ", показва холивудската кинозвезда в свое мнение.

Йохансон описа, че Алтман се опитал да я наеме да озвучи чатбота ChatGPTминалия септември. Обновената му версия, пусната предходната седмица, може да беседва в действително време и да дава отговор на писмени или устни запитвания.

Когато OpenAI показва актуализирания си модел на събитие в Сан Франциско предходната седмица наблюдаващи бързо показаха какъв брой наподобява гласът на изкуствения разсъдък на този на Йохансон във кино лентата " Тя ", в който актрисата в ролята на виртуален помощник.

Йохансон отклонила предлагането от септември, само че Алтман още веднъж се свързал с сътрудника ѝ преди събитието в Сан Франциско, с цел да изиска тя отново да обмисли офертата. " Но преди да се свържа с него, системата бе пусната ", сподели актрисата, която се обърнала за " юридически съвет ".

От компанията обявиха, че гласовете на изкуствения разсъдък не би трябвало съзнателно да наподобяват глас на звезда и тъкмо този не имитира Скарлет Йохансон, а е на друга професионална актриса. 

Гласът, наименуван Скай, е един от общо пет налични за актуализирания изкуствен интелект и за момента е паузиран, показват от  OpenAI.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР