Президентът на САЩ Джо Байдън определи решението на прокуратурата на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън определи решението на прокуратурата на
Коментари Харесай

Байдън: Искането на арест за Нетаняху е възмутително

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дефинира решението на прокуратурата на Международния углавен съд в понеделник да изиска издаване на заповеди за арест на висши израелски чиновници като " възмутителни “, написа The New York Times.

" Нека бъда явен: каквото и да загатва този прокурор, няма равностойност – никаква – сред Израел и ХАМАС “, акцентира Байдън в изказване. " Ние постоянно ще бъдем до Израел против заканите за неговата сигурност “.

Държавният секретар Антъни Блинкен също разяснява в изказване в понеделник, че Съединените щати " фундаментално отхвърлят “ решението на прокурора на МНС да изиска заповед за арест против " високопоставени израелски чиновници, дружно със заповеди за терористи от ХАМАС “, наричайки приравняването " срамно “.

" Съединените щати са били безапелационни още преди сегашния спор, че МНС няма пълномощия по този въпрос “, съобщи Блинкен. Съединените щати и Израел не са подписали МНС и не попадат под неговата пълномощия.

Блинкен също подлага на критика процедурата, довела до решението на прокурора Карим Хан като повдигаща някои " надълбоко притеснителни въпроси по отношение на процеса “, които " слагат под подозрение легитимността и достоверността на това следствие “, добавяйки, че решението няма да помогне ни минимум за " продължаващите старания за реализиране на съглашение за помирение ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР