Трима бивши служители в администрацията на Доналд Тръмп в областта

...
Трима бивши служители в администрацията на Доналд Тръмп в областта
Коментари Харесай

Хора на Тръмп се срещнаха с Нетаняху в Израел

Трима някогашни чиновници в администрацията на Доналд Тръмп в региона на външната политика се срещнаха с премиера Бенямин Нетаняху и други публични фигури в Израел, оповестява " The jerusalem post ".

Делегацията се състояла от Робърт О`Брайън, който беше четвъртият и финален консултант по националната сигурност на Тръмп, както и някогашния дипломат в Обединените арабски емирства Джон Раколта и някогашния дипломат в Швейцария Ед Макмълън.

Освен с Нетаняху, делегацията се срещна с израелския опозиционен водач Яир Лапид и няколко други израелски публични лица, сподели лицето.

Сред главните цели на визитата е било да се разбере по-добре комплицираната вътрешнополитическа обстановка в Израел, сподели осведомен с визитата. Коалицията на Нетаняху е захласната от вътрешни различия, като доста израелци упрекват държавното управление му, че не е съумяло да предотврати клането от 7 октомври.

Това беше необичаен случай близки до Тръмп да пътуват в чужбина като част от проведена делегация за среща с представители на непозната страна. Това се случи на фона на напрежението сред Израел и администрацията на Байдън поради войната в Газа.

Не е ясно какво е разискала делегацията от съдружници на Тръмп с израелците. Всички те служат като неофициални съветници на Тръмп и някогашният президент евентуално ще получи информация за срещите, добави лицето.

Тръмп понякога подлага на критика Израел за интервенцията му в Газа и той упрекна Нетаняху, че не съумя да предотврати клането от 7 октомври. Но републиканският претендент за президент непрекъснато се показва като по-надежден съдружник на Израел от президента демократ Джо Байдън, показва изданието.

Белият дом отхвърли коментар, когато беше запитан за срещата. Кабинетът на израелския министър председател не отговори незабавно на искане за коментар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР