По време на разговор с министър-председателя на Обединеното кралство Риши

...
По време на разговор с министър-председателя на Обединеното кралство Риши
Коментари Харесай

Мъск за AI: Ще дойде момент, в който няма да има нужда хората да работят

По време на диалог с министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак, Илон Мъск съобщи, че изкуственият разсъдък има капацитета да се трансформира в " най-разрушителната мощ в историята ".

Двамата разговаряха в Ланкастър Хаус - държавно помещение в централен Лондон, в последния ден от срещите на върха за AI.

Мъск нееднократно предизвестява за заканите, които AI съставлява за човечеството, като неотдавна прикани за прекъсване на създаването на по-напреднал от GPT-4 на OpenAI, за което получи хвалба от министър-председателя на Обединеното кралство, отбелязва Politico.

" За първи път ще имаме нещо, което е по-умно от най-умния човек ", съобщи Мъск по време на събитието.

В сряда държавното управление на Сунак разгласява документ, наименуван Декларация от Блетчли, подписан от представители на 28-те страни, участващи в събитието, в това число Съединени американски щати и Китай, в който се предизвестява за заплахите, които съставляват най-напредналите " гранични " системи за изкуствен интелект.

Като прогноза за бъдещето на AI, Мъск показа:

" Трудно е да се каже тъкмо кой е този миг, само че ще пристигна миг, в който няма да има потребност хората да работят “, говорейки с английския министър-председател.

" Ще работите за персонално задоволство, в случай че желаете. Но изкуственият разсъдък ще може да прави всичко. ", добави милиардерът.

Сунак и Мъск показаха единодушие, че свръхинтелектът може да повлияе на обществото и да изисква контролиране по същия метод, по който промишлености от сорта на авиацията и колите, добавя CNN.

" Представете си един магически джин, който извършва всяко предпочитание без ограничаване. Няма ги нелепостите с рестриктивните мерки за три стремежи. Предизвикателство в бъдещето ще бъде по какъв начин да намерим смисъла на живота. ", добави Мъск.

" Радвам се, че на този стадий хората се отнасят съществено към изкуствения разсъдък ", разяснява предприемачът. 

" Благодаря за тази среща на върха. Мисля, че тя ще остане в историята като много значима. “, приключи диалогът му с Риши Сунак.

Премиерът от своя страна настоя, че желае да подсигурява въпросите за сигурността да се вземат решение по метод, който да не попречва нововъведенията в софтуерния бранш.

Той акцентира, че изкуственият разсъдък има способността да усъвършенства живота на хората в опазването на здравето, образованието и стопанската система, само че в същото време, може да провокира и безпорядък на същото равнище като пандемия или нуклеарна война, отбелязва Politico.

Следващите срещи по въпросите на сигурността на AI ще бъдат проведени от Корея и Франция и са планувани за 2024 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР