Годишният пакет от 3 милиарда евро, събрани от печалби от

...
Годишният пакет от 3 милиарда евро, събрани от печалби от
Коментари Харесай

Украински министър: Печалбата от замразени руски активи е „почти нищо“, за да спечелим войната

Годишният пакет от 3 милиарда евро, събрани от облаги от замразени съветски активи, е „ съвсем нищо “ в подтекста на военните потребности на Украйна, сподели министърът на правораздаването Денис Малюска пред POLITICO.

В сряда Европейски Съюз утвърди проект за потребление на облагите, генерирани от вложение на замразени съветски активи в Европа на стойност сред 2,5 и 3 милиарда евро годишно за закупуване на оръжия за Украйна. Въпреки това украинският министърът на правораздаването на страната беше сериозен по отношение на това до каква степен могат да стигнат тези средства. „ Ако приказваме за потребностите на Украйна и потребностите на войната, военна и невоенна, 3 милиарда евро в действителност са съвсем нищо. Имаме потребност от стотици милиарди, с цел да спечелим войната “, сподели Малюска пред POLITICO на G7 среща на министрите на правораздаването във Венеция в четвъртък. „ Това е добра първа стъпка “, сподели той.

Откакто Москва стартира пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари 2022 година, Европейски Съюз замрази над 200 милиарда евро съветски държавни активи, с цел да помогне на Киев. „ Украинското държавно управление в действителност би желало да получи цялостна конфискация [на съветски активи] и в действителност има вяра, че това е законно и това е единственият метод, който ще бъде решителен във връзка с разрешаването на войната [с Русия] “, добави той.

През февруари водачите на Европейски Съюз се споразумяха за спомагателен пакет от 50 милиарда евро за Украйна в границите на бюджета на блока, като ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели: „ Тези средства обезпечават устойчиво, дълготрайно, предвидимо финансиране за Украйна “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР